SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

On bin kişiye ücretsiz kanser taraması

Türkiye’nin sağlık sektöründeki yeni oyuncusu Liv Hospital, toplum sağlığına verdiği değerden yola çıkarak geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor.

|

Türkiye’nin sağlık sektöründeki yeni oyuncusu Liv Hospital, toplum sağlığına verdiği değerden yola çıkarak geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘BİLİYORUM!’ projesi kapsamında Beşiktaş ilçe sınırları içinde yaşayan 10 bin kişiye ücretsiz kanser taraması yapılacak. Beşiktaş Belediyesi’nin çağrı merkezinden randevu alarak Liv Hospital’a gelenler meme, akciğer, kolon, rahim ağzı ve prostat kanserleri için son yöntemlerle tarama yaptırabilecek.

Sağlık hizmet standartlarında en yükseğe ulaşma hedefiyle yola çıkan Liv Hospital, toplum sağlığı yararına kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Liv Hospital’ın Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleyeceği ‘BİLİYORUM!’ projesi kapsamında 10 bin kişiye kanserde erken teşhis için ücretsiz tarama yapılacak. Beşiktaş ilçe sınırları içerisinde ikamet edenlerin yararlanabileceği projede meme, akciğer, kolon, rahim ağzı ve prostat kanserleri için tarama gerçekleştirilecek.

Çağın gerçeği kansere karşı farkındalık yaratarak erken teşhisin önemine bir kez daha dikkat çekmeyi hedefleyen projenin başlangıç tarihi olarak aynı zamanda Kanser Haftası’nın da başlangıcı olan 1 Nisan seçildi. Temmuz ayı sonuna kadar sürecek olan ‘BİLİYORUM!’ projesinde ücretsiz kanser taramasından yararlanmak isteyenlerin Beşiktaş Belediyesi’nin 444 44 55 numaralı çağrı merkezi arayarak randevu almaları gerekiyor.

‘Kendim için, sevdiklerim için, gelecek için kansere karşı önlemimi alacağım. Çünkü hayat güzeldir’ sloganı ile başlatılan projenin tanıtım toplantısında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ‘BİLİYORUM!’ projesinin Liv Hospital’ın insanlara verdiği değeri çok güzel yansıttığını ve bu projenin tüm kuruluşlara örnek olması gerektiğini söyledi. Ünal, Liv Hospital’a duyarlılığından dolayı teşekkürlerini iletti.

Toplum sağlığına verdikleri önemden yola çıkarak projeyi başlattıklarını belirten Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti: “Liv Hospital adını aslında ‘Leading International Vision’ (Uluslararası Vizyonda Lider) prensibinin baş harflerinin yanı sıra çok önemli bir değerden de aldı. İngilizce ‘hayat’ (live) kelimesi bizim en önemli çıkış noktalarımızdan birisiydi. Bizim işimizi iyi yapma çabamız, insan hayatına karşı saygımızdan, verdiğimiz değerden geliyor. ‘BİLİYORUM!’ projesine bu nedenle çok önem veriyoruz” dedi.

Günümüzde kanserin insanları daha çok yakaladığını söyleyen İstiroti, sözlerine şöyle devam etti: “Liv Hospital olarak sağlık sektöründe yeni gelişen bir kuruluş olmamıza rağmen geniş kapsamlı ve çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini 1- 7 Nisan Kanser Haftası’nda hayata geçiriyoruz. Özel sağlık sektöründe şimdiye kadar yapılmamış bir projeyi başlatarak 10 kişiye 4 ay içerisinde özellikle araştırmalar doğrultusunda toplumda sıklıkla görülen 5 kanser tipi olan kolon, akciğer, meme, prostat ve rahim ağzı kanserleri için ücretsiz tarama yapacağız. Bu hastalıkta tedavi kadar erken teşhis de büyük önem taşıyor. Liv Hospital’ın kanser konusunda çok yetkin bir kadrosu var. Bu nedenle uzmanlığımızı paylaşmak istedik. Hayat güzeldir diyerek yola çıkmıştık. Şimdi bunu tekrarlıyoruz. Yolun başındayken bu hastalığı teşhis ederek umut ışığını yakalayabiliriz. Bizim hedefimiz; kanser için yapacağımız taramaya inşaları teşvik etmek ve doğru bir biçimde yönlendirerek erken tanının hayat kurtardığı gerçeğine bir kez daha dikkat çekmek.”

Liv Hospital Tıbbi Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, toplantıda Türkiye’de kanser ile ilgili çarpıcı veriler paylaştı. Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Asoğlu, bu nedenle projeyi hayata geçirme kararı aldıklarının altını çizerek “Günümüzde her 8 kadından biri meme, her 10 kişiden biri kolon ve her 13 kişiden biri akciğer kanserine yakalanıyor. Tıptaki yenilikler sayesinde bazı kanser türlerinde erken tanıyla hastalıktan tamamen kurtulmak mümkün. Herkesi projemiz kapsamında ücretsiz kanser taraması yaptırmaya davet ediyoruz. Böylece tanı ve tedavi için geç kalmamış olacağız” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.