Cildinizi mezoterapi ile canlandırın
Mezoterapi, cildi canlandırmak, hücre metabolizmasını arttırarak yaşlandırmayı geciktirmek için kullanılan yöntemler arasında yer alır. Yüz, boyun, el, dekolte ve sırtı bölgesi gibi vücudun diğer bölgelerine göre daha erken yaşlanan dokuyu yeniden canlandıran ve tedavi eden bir yöntemdir. Bu haftaki yazımda Mezoterapi ve uygulama alanlarını anlatacağım.
Mezoterapi; ciltte yenilenme, anti-aging, lekeler, yara izleri, selülit, çatlaklar, bölgesel zayıflama ve saç tedavilerinde sıkça kullanılır. Mezoterapi uygulamasıyla cildin kalitesi ve ihtiyaçlarına göre, cildin altına mikro iğnelerle küçük miktarlarda verilen hyaluronik asit, kolajen, vitamin, mineraller, aminoasitler, enzimler tek başına ya da karışım şeklinde verilen etkili maddelerdir.
Bu işlem cilt altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyarır ve uygulanan bölgedeki kan dolaşımını, lenfatik dolaşımı ve bağışıklık sistemini düzenlenir. Etkili maddeler direkt cilt altına verildiğinden, ciltte çok kısa sürede ince kırışıklıklar kaybolur, cilt lekeleri açılır, ciltte nemlenme, parlama, sıkılaşma ve cilt sarkmalarında iyileşme görülür. Mezoterapi yönteminde uygulanan bu ilaçlar sayesinde cilt nemlenir, parlaklık ve canlılık kazanır.
Mezoterapi’de Kullanılan Ajanlar:
Hyalüronik Asit: İnsan bağ dokusu içinde de doğal olarak bulunan bir maddedir. Cilde nem ve elastikiyet verir.
Vitamin A: Üst derinin gelişimini kontrol eder ve yaşlanmaya bağlı olarak deride oluşan incelmeyi giderir.
Vitamin E: Hasara karşı dokuları koruyan bir antioksidandır.
Vitamin C: Kolajen sentezini uyarır ve lekeye neden olan melanin üretimini yavaşlatır.
Vitamin B: Cildin biyolojik dengesini sağlayan yağ asitlerinin metabolizmasında rol alır.
Vitamin K: Kanın mikro dolaşımını düzenler.
Amino Asitler: Yaşlanma sürecinde oluşan doku hasarını tamir eden ve yeniden yapılandıran proteinlerin yapısal elemanlarıdır.
Mineral Tuzlar: Hücrelerin çeşitli biyolojik aktivitelerini uyararak, doku metabolizmasını düzenlerler.
Koenzimler: Enjekte edilen doku içindeki biyokimyasal reaksiyonları geliştirir ve doku tamir hızını artırır.
Nükleik Asitler: Cilt proteinlerinin sentezini uyarır.
Uygulama yaklaşık 15-30 dakika sürer ve iğneler son derece ince olduklarından ağrı, acı hissi minimaldir. Uygulamadan sonra 12 saat yüze sabun değmemesi ve makyaj yapılmaması, 24 saat aktif spor, sauna ve hamam kullanılmaması gerekir. Uygulamadan sonra bölgede geçici kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir. Bu bir sorun teşkil etmez. Çünkü kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığından bu etkiler 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolur.
Benim de sıkça uyguladığım mezoterapi tedavisinin sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi başlangıçta 1-2 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Uygulamaya cevap problemin şiddetine, kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olmakla birlikte genellikle ikinci veya üçüncü seanstan sonra görülmeye başlanır. Koruma amaçlı yılda bir kürü tekrarlamak, bununla beraber işlemin etkinliğini artırmak ve kalıcılığının uzun süreli devam etmesi için, dışarıdan sıvı kolajen takviyeleri alınmalı ve doğru cilt bakım ürünleri ile cildin desteklenmesi sağlanmalıdır.
“Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları, her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”
Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal medya hesapları
Facebook: drevrimuckunkaya
Instagram: @druckunkaya
YouTube: druckunkaya