SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Orgazm uykusuzluğu engelliyor

Bilime göre orgazm olmak birçok kişiyi dönemsel veya kronik olarak etkileyen insomnia yani uykusuzluk hastalığının önüne geçiyor.

|

Günümüzde 3 kişiden 1'i uykusuzluk sorunu çekiyor. Insomnia sanıldığı gibi uyuyamama değil, uyku kalitesindeki düşüklükle ölçülen bir hastalık.

Kimileri insomniadan kurtulmak için çeşitli tıbbi tedavileri tercih ederken, bazıları ise bunlardan uzak duruyor. Ama esasen bir alternatif daha var: Orgazm olmak.

Orgazm olmak insomniaya iyi geliyor çünkü kişi orgazm olduğunda bedeni endorfin salgılıyor. Böylece beden rahatlıyor ve iyi hissediyor ayrıca ikinci bir etki olarak da uyku isteği oluşuyor. Bu yüzden sağlıklı bir cinsel hayat, kişinin uyku ve hatta beslenme ritmini düzenleyen bir etkiye sahip.

PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.