SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Oscar 'şaşı'rtıyor

Oscar 'şaşı'rtıyor

|

       OSCAR adaylarını seçmekle görevli Akademi Sinema ve Bilim Ödülleri üyelerinin bu yıl işleri çok zor. Her sene belli başlı artistleri canlandırdıkları bir karakterle değerlendiren akademi üyeleri, bu sene pek çok yıldızı bir yerine iki filmle değerlendirmeye almak zorunda kaldılar.
       Arlarında Tom Hanks, Nick Nolte, Robbin Williams, John Travolta, Sean Penn gibi ünlülerin isimleri en iyi erkek oyuncu Oscar'ı için birden fazla filmle geçerken, Meg Ryan ve Meryl Streep de en iyi kadın oyuncu Oscar'ı için ikişer filmle incelemeye alınıyor.
       Tom Hanks, Er Ryn'ı Kurtarmak filmindeki başarılı rolüyle dikkatleri üzerine çekerken, Türkiye'de gösterime yeni giren Mesajınız Var'la da başarılı bir performans sergiliyor. Ailesinin şanssız tarihini tekrarlamamak için çabalayan bir adamı canlandırdığı filmi Affliction'la Oscar adaylığına yakın duran Nick Nolte, aynı zamanda başarılı bir savaş filmi olan The Thin Red Line'da ki asker rolüyle de dikkat çekiyor. Nolte Oscar'a hangi dalda aday gösterilmesi gerektiğini kendisinin de bilmediğini söylüyor.
       John Travolta ABD Başkanı'nı canlandırdığı Primary Colors filminin yanı sıra bir avukatı canlandırdığı A Civil Action filmiyle de Oscar'ın güçl adaylarından. Travolta "Akademi hangi film için aday gösterirse göstersin farketmez, ikisi de sevdiğim roller" diyor.
       Oscar'ın en iyi kadın oyuncu dalında en güçlü adaylarından Meg Ryan ise Hurlyburly ve Melekler Şehri filmlerinden biriyle şansını deneyecek. Diğer bir kadın aday Meryl Streep ise One True Thing ve Dancing at Lughansa filmleriyle Oscar'a aday.


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.