SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Özellikle Light sodaya dikkat!

Günde bir şişe soda içen kadınların kalp krizi riskinin daha yüksek olduğu belirtildi. Bilim adamlarına göre her gün soda içmek damar içi pıhtılaşmaları % 80 oranında arttırıyor.

|

Osaka Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı, sodaların özellikle “light” versiyonlarının kadınlar için tehlikeli olduğunu vurguladı. Daily Mail’in haberine göre soda özellikle tip 2 diyabet ve obezite rahatsızlıklarını tetikleyici olarak görülüyor.

Japon bilim adamları yaşları 40-59 arasında değişen 40 bin kişiyi 18 yıl boyunca gözlemledi ve günlük beslenmelerini kaydetti. Bu süre içerisinde 2000 kişi kriz geçirdi. Karşılaştırmalı incelemeler günde mutlaka 1 soda içen kadınların diğerlerine oranla % 83 daha fazla risk altında olduğunu gösterdi.

Vakaların % 85’inde iskemik inmeye rastlandı. İskemik kriz, kan pıhtısının damarlar içerisinde yol alarak beyne ulaşması ve kan akışını engellemesi olarak tanımlanıyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.