SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ozon Tedavisinin Yan Etkileri Var Mıdır, Zararlı Mıdır? Ozon Tedavisi Zararları Nelerdir?

Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde uygulanan rutin yöntemlere yardımcı olmak için tercih edilen ozon tedavisi, oksijenin kararsız ve triatomik bir şekli olan ozon kullanılarak uygulanır. Oksijen tedavisi olarak da isim verilen bu tedavi, enfeksiyon hastalıklarından deri hastalıklarına kadar kadar pek çok hastalığın tedavisinde hekimlerin önerileri doğrultusunda yürütülen bir tedavi sürecinin önemli bir parçasını oluşturur. Ozon tedavisinin yan etkileri var mıdır, zararlı mıdır? Sizler için derledik.

|

 Oksijenli solunum yapan tüm canlılar için oksijen hayati bir önem taşır. Oksijen, tıpta tedavi için iki farklı yöntemlerle uygulanabilir. Bunlardan ilki ‌normobarik oksijen, özellikle hastanelerde solunum güçlüğünün yaşandığı çeşitli akut durumlar ya da ‌KOAH (Kronik ‌Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastası olan kişilerde kullanılan oksijen bir tedavisidir.

 Ozon Tedavisinin Yan Etkileri Var mıdır, Zararlı mıdır?

 Ozon tedavisi dokulara ulaşan oksijen miktarının önemli ölçüde arttırılmasına yardımcı olur. Tıbbın pek çok farklı alanında kullanılan bir yöntemdir. Doktorların önerileri doğrultusunda yapılan bu tedavi yöntemi, rutin tıbbi tedavinin sonuçlarına herhangi bir etki etmez. Bu da ozon tedavisinin yönteminin en önemli artılarından biridir.

 Medikal ozon, uygun şekilde uygulandığı zaman pratik, etkili, hızlı, ucuz ve tamamen güvenli bir tedavi yöntemidir. Ozon tedavisinin yapıldığı ortamlarda oksijenin yanıcı bir element olduğu unutulmamalıdır. Bunun için gerekli önlemler alınmalıdır. Tedavinin en önemli riski ‌olan hipoventilasyon, yani diğer adı ile akciğerlerde temiz hava ve kirli hava değişiminin yeterli miktarda yapılamaması durumuna bağlı olarak plazma karbondioksit oranının artması gerekir.

 Ozon Tedavisi Zararları Nelerdir?

 Ozon tedavisi uygulaması uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Yanlış malzemenin kanser yapma ihtimali olduğu için kanınız kesinlikle cam şişe ya da bakteri filtresi kullanılmış olan ozona dayanıklı bir setle alınması gerekir. Kan alırken cam şişe yerine kan torbası kullanılırsa, plastik ile ozon karşılaştığı zaman kanserojen madde üretimine yol açar.

 Erkeklerde feminizasyona ve testesteron azalmasına kadar pek çok istenmeyen duruma neden olabiliyor. Kanınıza herhangi bir bakterinin bulaşmasını önlemek için kesinlikle bakteri filtresi kullanılması gerekir. Bu nedenle ozon tedavisinin dikkatli bir şekilde eğitim almış kişiler tarafından yapılması gerekir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.