SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Palyaço Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Hem isimleri hem de görünümleri itibari ile çeşitlilik gösteren balıklar bulunmaktadır. Palyaço balığı da bu tür değişik balıklar içerisinde bulunmaktadır. En belirgin özelliği olan canlı renkleri sayesinde kendilerine bu ismi almışlardır. Peki, palyaço balığı nedir? Palyaço balıkları tatlı sularda mı yaşar? Özellik olarak hangi durumları daha çok göze çarpar? Palyaço balıklarının yaşam süreleri ne kadardır tüm detayları ile derledik.

|

 Palyaço balıklarının otuza yakın çeşidi bulunmaktadır. Renkli olmaları kendilerine bu ismi almalarına sebep olmuştur. Ortalama olarak 6 ila 10 yıl arasında ömürleri bulunmaktadır.

 Palyaço Balığı Nedir? 

 Palyaço balıkları diğer bir ismi Anemon olan balıktır. Sevimli ve renkli bir görünümleri vardır. Boy olarak küçüktürler. Ortalama 6 cm boyları vardır. 30 farklı türü bulunur. Bilimsel olarak Botia macracanthus ismi ile adlandırılırlar.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 - Hint Okyanusu, Pasifik Okyanusu ve Kızıldeniz'in sığ sularında yaşamaktadırlar.

 - Tuzlu su balıklarıdır.

 - Yaşam alanı olarak en çok mercan kayaları tercih ederler.

 - Bu balıkların derilerinin üzerlerinde saydam bir tabaka bulunur. Bu tabaka zehirlere karşı bir tür koruma kalkanı olur.

 - Sürtünme ile ortama ayak uydurma özellikleri bulunmaktadır.

 - En ilginç yönleri hepsinin erkek olarak dünyaya gelmeleridir.

 - Bir kısmı sonradan dominant rolü sayesinde dişi olurlar.

 - Hiyerarşiye uygun olarak yaşarlar. Genelde hiyerarşinin en başında dişi balık bulunur.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.