SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Parezi Nedir, Neden Olur? Parezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tıp dilinde her bir hastalığın adı bulunur. Bu hastalıklara aşina olsak da tıp dilinde yer alan adlarını ilk kez duyduğumuzda garipseyebiliriz. Parezi, tıp dilinde bir hastalık adıdır. Çoğu kişinin ilk kez duyduğu bu hastalık hakkında internette sıkça araştırma yapılmaktadır. Parezi nedir? Neden olur? Parezi tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

|

Parezi, İngilizce bir sözcüktür. Ancak tıpta yer alan sözcükler ortak bir dil oluşturmak amacıyla farklı farklı değil tek bir dil olarak kullanılır. Bu yüzden her ne kadar ülkemizde Türkçe karşılığı halk arasında kullanılsa da sağlık çalışanları ve doktorlar bu hastalığı parezi olarak tanımlamaktadır.

 Parezi Nedir?

 Parezi, nöroloji alanının ilgilendiği bir hastalıktır. Genellikle halk arasında felç olarak bilinmektedir. Ancak parazinin tam olarak tanımına bakacak olursak bir kas grubunun istemli olarak gerçekleştirebildiği hareketin azalması, zayıflaması sonucu hareketlerin kısıtlanması ya da tamamen kaybolmamasıdır.

 Kişi de parezi görülen bölgede hem hissiyat azalır ya da kaybolur. Hem de hareket etme durumu tamamen yok olur. Yani kişi dışardan bir destek almadığı sürece parezili olan bölgeyi istediği şekilde yönlendiremez.

 Neden Olur?

 Parezi, omurilikte yer alan nöronların hasarlanması ve kas sinir arası iletimin bozulması sonucu oluşur. Kas hastalıkları da pareziye neden olabilir.

 Parezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Tedavi yöntemi olarak fizik tedavi ve enjeksiyon en sık uygulanan yöntem iken ameliyat ve ilaç tedavisi de duruma göre uygulanmaktadır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.