SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

PARMAĞINDAN DİRSEK YAPTILAR

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, doğuştan sağ kol dirseği hareket etmeyen 4 yaşındaki Mahmut Gümüş’ü 1 yıl önce izlemeye aldı.

|

Hiçbir cerrahi müdahalenin yapılamadığı dirsek için bir araya gelen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ile Ortopedi Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Tüzüner, bir ilke imza attı. İki bilim adamının başkanlığındaki ekip, 4 saat süren operasyonla Mahmut’un sol ayak parmaklarından ikincisini dokusu, eklemleri ve damarlarıyla birlikte alıp, sağ kol dirseğinin olduğu bölgeye nakletti. Mahmut’un 6 hafta sonra dirseğini hareket ettirip kullanabileceği belirtildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.