SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Pilaki nedir? Pilaki nasıl yapılır?

Masterchef Türkiye yeni bölümleri ile izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Masterchef'in yeni bölümünde pilaki kelimesi sonrasında detaylar izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki pilaki nedir ve nasıl yapılır?

|

Pilaki ile ilgili detaylar araştırılıyor. Masterchef Türkiye'de yarışmacılar kıyasıya rekabet ediyorlar. Masterchef'in bu akşam yyaınlanan bölümünde pilaki detayı geçti. Peki pilaki nedir ve nasıl yapılır?

PİLAKİ NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Pilaki, Türk mutfağının zeytinyağlı (bu yüzden soğuk yenen), başlıca soslu yemeklerinden birkaçına verilen isimdir. En bilineni "Barbunya Pilaki"nin içinde ana malzeme olarak benekli kuru hali kullanılan bir çeşit fasulye olan barbunyadır. "Balık Pilaki" ise yazın Levrek, kışın palamut veya uskumru ile yapılır.

Zeytinyağında pembeleştirilmiş ince kıyım baş soğan ve sarımsak, pilakinin sosunun tadını, domates salçası ise rengini ve ekşiliğini sağlar. Bir gün önceden ıslatılıp haşlanmış, süzülmüş, ve sosun içinde yavaş ateşte, veya 180 derece fırında pişirilmiş barbunya fasulyesi ya da "Balık Pilaki"de halka kesimi balık[2] yemeğin esas kısmıdır. Küp kesilmiş ve fasulyenin yanı sıra pişirilen patates, havuç, kereviz, gibi şeyler çeşni katar. Tuz, ve bazen şeker, pişirirken tat için katılır. Yemek soğutulduktan sonra üstünde limon, maydanoz ve sızma zeytinyağı ile servis edilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.