SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Prof. Necla Pur: Biz cumhuriyetten tarafız

Marmara Üniversitesi’nden 2007-2008 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, Beşiktaş İnönü Stadı’nda önceki gün düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

|

Rektör Prof. Dr. Necla Pur törende yaptığı konuşmada, hiçbir kişi veya kurumun, ülkesinin geleceğiyle ilgili konularda tarafsız kalamayacağını belirterek, “Cumhuriyetten yana tarafız” dedi.
Sunuculuğunu Volkan Severcan’ın yaptığı törende konuşan Rektör Prof. Pur, üniversitelerin sadece eğitim ve öğretim konularında değil, ülke sorunları hakkında da görüş bildirebileceğini ifade etti. Hiçbir kişi veya kurumun, ülkesinin geleceğiyle ilgili konularda tarafsız kalamayacağını kaydeden Pur, M.Ü.’nün cumhuriyetten yana taraf olduğunu ve her zaman da taraf olmaya devam edeceğini söyledi. “Ülkenin birliğine ve cumhuriyetin temel niteliklerine kast eden güçler olduğunu” ifade eden Pur, şunları söyledi:
“Bu güçler, arkalarına çok önemli dış güçleri almışlar. Hiçbir güç bizim sevgimizden daha kuvvetli değildir. Hep beraber bu kara düşünceleri boşa çıkaracağız ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine yükselteceğiz. Aydınlık-karanlık savaşında aydınlık kazanacaktır. Hangi Batı ülkesinde 30 yıldır süren terör yüzünden binlerce şehit verilmiştir? Hangi Batı ülkesinde laiklik tehdit altındadır?”
M.Ü. Mezunlar Derneği Başkanı Sabri Tümer de, “Televizyonlara çıkıp da ’ben Atatürk’ü sevmiyorum’ diyenler var. Biz, Marmara Üniversiteliler olarak, Atatürk’ün devrimlerinin sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu. Törenin sonunda yaklaşık 10 bin öğrenci, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. Törene, M.Ü öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri de katıldı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.