SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Refleksoloji yaptırmanız için 10 neden

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, dokunmayla gelen mucize olarak nitelendirilen refleksolojiyi neden yaptırmamız gerektiğini 10 maddede açıklıyor:

|

Uzakdoğu toplumlarında binlerce yıllık geçmişe sahip refleksoloji batıda yoğun ilgi görüyor. Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, dokunmayla gelen mucize olarak nitelendirilen refleksolojiyi neden yaptırmamız gerektiğini 10 maddede açıklıyor:

Rahatlatır: Refleksoloji derin bir rahatlama terapisidir. Bazı insanlar refleksolojiyi sadece rahatlama kısmından yararlanmak için yaptırırlar.

Genel ruh halinizi geliştirir: Refleksoloji aslında kutsal bir terapidir. Tüm gün vücut balansınızı kurar ve sizi hastalıklardan korur.

Stresten arındırır: Refleksoloji daha rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Gün içerisinde kendinize ayırdığınız 1 saattir ve yaşadığınız stres düzeyinizi azaltır.

Gerginliğinizi alır: Vücudumuzun her noktasının gün içerisinde ne kadar gerildiğini tahmin edemezsiniz. Vücuttaki gerginliği atmak için refleksoloji en iyi yöntemdir.

Kan dolaşımını hızlandırır: Refleksoloji vücuttaki kan dolaşımını güçlendirir. Özellikle de ayak ve bacak bölgelerinde.

Detoks etkisi vardır: Refleksoloji vücutta detox etkisi yaratır. Bu yüzden refleksoloji tedavisinden sonra toksinlerin atılması için çok fazla su içmek gerekmektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Refleksoloji tekniğiyle ve vücudu ısıtma teknikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkündür.

Uykunuzu düzene sokar: Refleksoloji tedavisine başladıktan sonra daha rahat uyuyacağınızı hissedeceksiniz özellikle tedaviden sonra.

Beyninizi dinlendirir: Refleksoloji fiziksel bir terapi olsa dahi duygusal ve zihinsel düzeyde de çalışılabilir. Rahatlamak için kendinize hediye edeceğiniz bir refleksoloji seansıyla aynı zamanda beyninizi de dinlendirir ve yavaşlatırsınız.

Enerjinizi yükseltir: Bir çok insan kendini tembel hissettiğini söyler aslında. Bu vücudunuzun düzgün çalışamadığını gösterir. Refleksolojinin dengeleyici etkisi aynı zamanda kendinizi enerji dolu ve canlı hissetmenizi sağlar.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.