SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Resimli göbek eritme egzersizleri

Yazın yaklaşmasıyla özellikle göbek bölgesinde kilolarımızdan kurtulmaya çalışıyoruz. Göbek eritme egzersizleri de bu yüzden oldukça ilgi görüyor. Göbek eritme egzersizleri evde de rahatlıkla yapabileceğiniz kolay ama etkili hareketlerden oluşuyor. İşte resimli göbek eritme egzersizleri…

|

Artık kışın son günlerini yaşadığımız bu zamanlarda yaz için yapılan hazırlıklarda hızını arttırdı. Fazla kilolardan kurtulmak için spor yapmaya başlamak da bu hazırlıklardan. Özellikle belli bölgelerde biriken kilolar için ekstra çalışmak gerekir. Göbek de onlardan biri. Bu sıkıntıları bildiğimiz için hızlıca işe yarayacağından emin olduğumuz göbek eritme egzersizlerini sizin için hazırladık.

Ancak ondan önce neden göbek bölgesinde yağlanma olacağına biraz değinmek isteriz.

Göbek bölgesi neden yağlanır?

Bölgesel kilolar oldukça sıkıntılı ve verilmesi zor yağlanmalar sonucu oluşur. Bunların en zor verileni ise göbek bölgesidir. Peki göbek bölgesinde neden yağlanma olur?

Kanınızdaki şekeri kontrol altında tutan hormon vücudunuz için çok önemlidir. İnsülin değerlerinde meydana gelen bozulmadan dolayı kan şekeri seviyesi ve kan değerlerinde bozulmalar meydana gelir. Buda bel be göbek bölgesinde yağlanmaya neden olur.



Aynı zamanda kontrolsüz karbonhidrat tüketimi de göbek bölgesinde biriken yağlanmanın nedenlerindendir.

Bu yağlanmayı engellemek için öncellikle dengeli bir beslenme programına girmek gerekir. Onun dışında evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz bu egzersizlerle hızla sonuç alabilirsiniz. Fiziksel bir rahatsızlığınız var ise bu hareketleri yapmayın ve herhangi bir rahatsızlığınız olmasa bile bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.


Göbek eritme egzersizleri

Esneme

Önce esneme hareketleriyle başlayalım. Yere oturup bacaklarınızı iki yana açın ve önce sol bacağınıza kapanın ardından sağ bacağınızı kapanın. Kapanma işlemleri esnasında kendinizi zorlayarak olabildiğince eğilmeye çalışın. İki tarafa da 10’ar kere kapandıktan sonra, her iki bacağınızı da ellerinizle tutup öne doğru kapanın ve kalkın. Bunu da 10 kere yapın.

Plank

İlk hareketimizin adı plank. Basit görünümüne aldanmayın. Etkili ve zorlayıcı bir harekettir. Öncelikle resimde göreceğiniz şekilde yerde durun. Muhtemelen ilk denemenizde 30 saniyeden fazla duramayacaksınız. Kendinizi çok zorlamadan 30 sn’lik 3 bölüm yapın. Aralarda 15 saniye dinlenebilirsiniz. İleriki günlerde bu süreyi 30 sn’den 1 dakikaya kadar çıkarın.

Yarım şınav

Şınav bildiğiniz gibi hem kol kaslarınız hem de göbek kaslarınız için etkili bir harekettir. Yarım şınav ise yeni başlayanlar için çok eziyetli olmaması için yapılan bir türdür. Normal şınavdan tek farkı duruş ayaklar üzerinde değil dizler üzerinde olur. Resimdeki gibi durduktan sonra 15’er 3 bölüm yapın.

Yana eğilme

Kaslarınızı değil bölgelere eğerek güçlendirebilirsiniz. Böylelikle de göbek bölgesindeki yağları yakabilirsiniz. Bu hareketi iki türlü yapabilirsiniz. Öncelikle resimdeki gibi yerde oturup bir kolunuzu kaldırın ve kaldırdığınız kolun ters istikametine doğru eğilin. Sonra aynısını diğer taraf için yapın.
Daha sonra ayağa kalkın ve aynı işlemi ayaklarınız omuz hizasında açıkken de yapın. Dikkat etmeniz gereken şey eğilebildiğiniz kadar eğilmiş olmanız. 30’ar 3 bölüm yapın.

“V” duruşu

Karate filmlerinde yapılan egzersizlerinde görmeye alışkın olduğumuz bu hareket en etkili harekettir. İşin aslı resimdeki şekilde durabilmek. Ağırlık merkeziniz kalçanız olacak şekilde oturduktan sonra ellerinizi yere paralel uzatın ve bacaklarınızı kaldırın. Bu şekilde 1 dakika durun. Dinlendikten sonra 3 kez bu hareketi yapın. Her gün de süreyi biraz arttırın.

Karın kaldırma

Öncelikle yere uzanın ve bacaklarınızı dizlerinizden kırıp ayaklarınızı tam olarak yere basın. Kollarınızı da aynı şekilde ellerinizin yere değeceği şekilde uzatın. Daha sonra kalçanızı havaya kaldırıp 15 saniye bekleyin. İndirip hareketi tekrarlayın. Bu hareketi 15 kez yapın.

Ayaklı mekik

Ayaklı mekik de ne dediğinizi duyar gibi olduk. Normalde mekik çektiğinizde ayaklarını yerde sabit durur. Ayaklı mekik de ise resimdeki gibi ayaklarınızı da kaldırıyorsunuz. Daha ayrıntılı anlatmak gerekirse; yere uzanıp ellerinizi ensenizde bağladıktan sonra bacaklarınızı dizlerinizden kırıp kaldırın. Mekik çekmek için sağ kolunuzun dirseği önde olacak şekilde kalkın aynı anda sol bacağınızın dizinizi kolunuza yaklaştırın. Aynı hareketi sol kolunuzla yaptığınızda ise sağ bacağınızı yaklaştırın. Yani mekik çekerken bacaklarınızı da sabit tutmadan göbeğinizi sıkıştırın.

Egzersizlerinizi tamamladıktan sonra terinizi soğutmayın.

Elif Hande İnan
PembeNar Özel

Tok Tutan Öneriler

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.