SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Romanya’ya gönderdiği şifreli mesajla kurtuldu

Polis, Kapalıçarşı’da altın alışverişi yaparken rehin alınan Romen uyruklu kadını, Romanya’daki arkadaşına verdiği şifreli mesaj sayesinde esaretten kurtardı...

|

İstanbul’da Kapalıçarşı’da 8 kişi, altın alışverişine gelen Romanya uyruklu kadınları kaçırıp dövdü. Çete üyeleri kadınlardan ölüm tehdidiyle 100 bin dolar istedi ve kadınlardan birini parayı bulması için Romanya’ya gönderdi.
Rehin tutulan Floraica Dumitharchele (45), arkadaşı Daniela Staposi’ye telefonda “Roduslercu’da para vardır. Ondan iste” dedi. Kadının verdiği isim Romanya’da yaşadıkları Oploiesti kentinin Asayiş Şube Müdürü’nün ismiydi. Bu şifreli konuşmanın ardından Staposi polise başvurdu. Rumen polisi, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 5 Kasım’da “Acil” kodlu mesaj gönderdi. Mesaj üzerine İstanbul polisi alarma geçirildi. Polis, Dumitharchle, Staposi ve Alexandara A.’nın Kapalıçarşı’da ortadan kaybolduklarını tespit etti. Bir kuyumcu atölyesine baskın yapan dedektifler vücudunda çok sayıda darp izi bulunan Dumitharchle’yi kurtardı. Gözaltına alınan 8 kişi suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar, Romanya’da bir kişiden alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını söyledi. Şüphelilerin, A.’yı, 35 bin dolar parasını gasp ettikten sonra serbest bıraktığı anlaşıldı. Dumitharcahle’nin tutulduğu atölyelerin güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu kadının dövüldüğü belirlendi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.