SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Rum Kesimi’nde konsomatris ayaklanması

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin konsomatris istihdamı konusundaki düzenlemesi, gece kulübü sahiplerinin tepkisini çekti

|

KIBRIS Rum Kesimi’ndeki gece kulübü sahipleri, yönetimin yeni konsomatris istihdamını zorlaştıran kriterler getirmesini protesto etmek amacıyla KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçişlerde kullanılan Rum barikatlarından birini kapatacaklarını açıkladı. Gece kulüpleri sahiplerinin, eskiden yalnızca 18 yaş ve üzeri yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak çalıştırılabileceği belirtilirken, şimdi lisans, konsomatrislik belgesi istenmesine karşı çıktığı bildirildi.

“İŞE alımlarda” yeniden eski uygulamaya geçilmesini isteyen gece kulübü sahipleri, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde “Atina’daki son olaylara (öğrenci ve çiftçi ayaklanmaları) benzer sonuçlar doğurabilecek dinamik önlemler alma” tehdidinde bulundu. Rum Politis gazetesine göre, “Ekmek teknelerinin kapatılmak istendiği” görüşünü savunan kulüp sahipleri, Rum Yönetimi’nin müşterileri KKTC’ye yönlendirmeyi hedeflediğine inanıyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.