SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sağlıklı ve uzun saçlar için etkili püf noktaları

Zor uzayan saçlara sahipseniz; saçlarınızı kestirmek sizin için tam bir kabus haline gelebilir. Saçlarınızın kırıklarından bile kurtulmanıza izin vermeyen bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. İşte saçlarınızın uzamasını hızlandıracak püf noktaları...

|

Doğal nem dengesini koruyun

Hızlı uzayan saçlara sahip olmak istiyorsanız öncelikle doğal yapısını koruyan sağlıklı saçlara sahip olmasınız. Bunun için de en önemli faktörlerden bir tanesi saç derisinin doğal nem dengesini korumaktır. Saçlarınızın nem dengesini korumak için öncelikle saçlarınızı fazla sıcak suda yıkamamaya özen gösterin. Sıcak su, saç derisinin doğal nem yapısını bozarak saçlarınızı kurutur. Kuruyan saçlar kırılmalara ve koparak dökülmelere yatkındır.

Sülfat içeren ürünlerden uzak durun

Sülfat içeren ürünler saç derisinin doğal yapısına zarar verirken saç tellerinin yapısını da bozmaktadır. Saçlarınızın doğal nem dengesini korumak için sülfat içeren ürünlerden uzak durmalısınız.

Saçlarınıza doğru besini verin

Saçlarınız da bütün bedeniniz gibi birtakım besin ögelerine ihtiyaç duyar. B7 vitamini olarak da bilinen biotin saçlar, cilt ve tırnaklar olmak üzere vücuttaki pek çok dokunun oluşumunda görev alır. Yıpranan saçlarınızın kendini onarması ve yenilenmesi için biotin etkili ve hayati öneme sahip bir vitamindir. Doğru besini alarak onarılan saçlarınız elbette daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzayacaktır. Bu yüzden şampuan ve saç kremi seçerken biotin içermesine dikkat etmelisiniz.

 

Saçınıza en uygun sülfatsız şampuanı bulmak için tıklayın.

 

Bu bir ilandır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.