SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

‘Sahildeki işgal’e karşı omuz omuza

Bodrum’un Gümüşlük beldesi Çukurbük Koyu’ndaki Gümsan Tatil Sitesi, Mal Müdürlüğü tarafından Gümüşlük Belediyesi’ne kiralanan 1 kilometrelik sahil şeridinin kullanım hakkını üç yıl önce ecrimisil ödeyerek aldı

|

Sahile yıllık 22 bin TL ecrimisil ödeyen site yönetimi, iskele, mendirek, liman ve plaj düzenlemesi yaptı. Site yönetimi, sahile giden yolları da kapatıp, etrafını tel örgülerle çevirdi. Sitenin plaja giden kapısına da ‘Gümsan üyesi olmayan giremez’ yazılı tabela konuldu. Ancak, bu durum çevredeki Kardak Evleri, Ayyıldız Sitesi, Yeni Villa Kent, Karya Evleri, Moonlight Evleri, Eczacıbaşı Tatil Sitesi ve Mavi Rüya Tatil Sitesi sakinlerinin tepkisine neden oldu. Üç yıldır sahili kullanamayan çevredeki sitelerdeki yaklaşık 200 kişi, ellerinde dövizlerle eylem yaptı. Eylemcilerden Birtan Asil, denize girebilmek için Gümsan Tatil Sitesi’ne ‘Sahil Kullanım Bedeli’ adı altında yıllık 250-500 TL ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. Gümsan Sitesi Yöneticisi Mehmet Alpaslan ise, “Parayı ödeyen sahili kullanabiliyor. Yoksa oradan denize girmeleri mümkün değil” diye konuştu.

Gümsan Sitesi, 1 kilometrelik sahili yıllık 22 bin TL’ye kiraladı ve para vermeyeni sokmuyor.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.