10.05.2008 - 02:31 | Son Güncellenme:
HABER MERKEZİ
Adapazarılı Bahattin, Sinan ve Kenan Sofuoğlu kardeşlerin üçü de okuldan çıkar çıkmaz soluğu babaları İrfan Basri Sofuoğlu’nun motosiklet bakım servisinde alıyorlardı. Babaları izin vermese de onlar gözlerine kestirdikleri motosikletleri alıp kaçarlardı. Bu merakları kısa süre sonra tutkuya dönüştü. İlk adım ağabeyleri Bahattin’den geldi.
2002 yılında karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bahattin’den bayrağı alan Sinan yurtiçinde, Kenan ise yurtdışında Türkiye’de motosiklet sporunun en çok tanınan isimleri oldu.
Depremden kurtulmuştu
Kenan Sofuoğlu, 2007 Dünya Super Sport Şampiyonu olunca Türkiye bu motosiklet tutkunu aileyi yakından tanıdı. Ağustos 1999’da göçük altından kurtulan Sofuoğlu ailesi dün de bir evladını kazada yitirmenin acısını yaşadı.
Ailenin en büyük çocuğu Bahattin’in ardından dün de Sinan pistte geçirdiği kazayla hayatını kaybetti. Körfez Pisti’nde Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Marmara Motosiklet Kulübü’nün ortaklaşa düzenleyeceği ‘Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası’na hazırlık yapıyordu Sinan. Viraja girerken fren mesafesini kaçıran Sofuoğlu’nun motosikleti takla attı.
45 dakika direndi
Sofuoğlu hastaneye kaldırıldığında bilinci kapalıydı. Yapılan incelemeler sonucu beyin kanaması geçirdiği, akciğerinde kanama, boynunda ve omurgasında kırık olduğu saptandı. Ameliyata alınan Sinan’ın kanaması durduruldu ve yoğun bakım servisine alındı. 45 dakika sonra hayata gözlerini yumdu.
Doktorlar öldüğünü açıkladığında hastanede umutla bekleyişini sürdüren Sofuoğlu’nun babası İrfan, annesi Nuran ve kız kardeşi Nilüfer Sofuoğlu gözyaşlarına boğuldu. Kardeşi Kenan Sofuoğlu ise yurt dışında antrenmandaydı...
Sinan Sofuoğlu’nun cenazesi ambulansla Adapazarı’nın Serdiven Semti’ndeki evlerine götürülmek üzere yola çıkarıldı. Sofuoğlu’nun cenazesinin, Akyazı İlçesi’nde bugün kılınacak öğle namazının ardından, buradaki aile kabristanına defnedileceği bildirildi.
Pistte motorsikletiyle antrenman yaparken kaza geçiren ve ameliyata alınan Sinan Sofuoğlu, yoğun bakıma kaldırıldıktan 45 dakika sonra hayatını kaybetti.