SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

'Sanal trafikte' sürücü eğitimi

Türkiye'deki yol koşullarına göre tasarlanan 'trafik simülatörü' sayesinde, sürücü adayının ilk eğitimini daha güvenli olacak...

|





Türkiye'deki koşullar göz önünde bulundurularak hazırlanan ilk yerli trafik simülasyonu, adayların gerçek trafiğe çıkmadan, önce stres ve heyecanlarını atmalarını sağlarken, hatalarını da anında gösteriyor. Kadıköy'deki Bahariye Sürücü Kursu'nda, Meteksan'a bağlı Mobilsoft firmasının ürettiği 'Simülatör', bir otomobilde bulunan tüm sürücü aksamına sahip. Öncelikle kendisine bir senaryo belirleyen kursiyer, değişik hava şartları, trafik yoğunluğu ve araç modelini seçtikten sonra, kontağı çevirerek trafik ortamına giriyor.

Ceza puanı veriliyor
Simülatör, kullanım sırasında ihlal edilen trafik kurallarını sesli ve görsel olarak bildirdiği gibi, kaza anını ya da hatasını da görsel olarak, farklı açılardan sürücünün karşısına getiriyor.
Sürüş sonunda ise, yapılan hatalara göre, 'ceza puanlı' bir rapor sunuyor. Kurs Müdürü Sefer Karakoyunlu, 17 milyar liraya aldığı simülatörün en önemli özelliğinin, Türkiye koşullarına uygun olarak hazırlanması olduğunu söyledi.



YAŞAM













© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.