SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sarımsağın faydaları

Allium Sativum yani sarımsak çok keskin tadı olan bir bitkidir. Yüzyıllardır hem mutfakta hem de alternatif tıp alanında tercih edilen sarımsak, antibakteriyel, antiviral ve antioksidan özelliklere sahip "allicin" maddesini içerir.

|

Sarımsağın faydaları


Sarımsak, yüksek kolesterol, parazitler, solunum yolları sorunları, hazımsızlık ve enerji azlığı gibi durumların tedavisinde kullanılır.

Araştırmalar düzenli olarak sarımsak tüketmenin tansiyonu düşürdüğünü, kan şekerini ve kolesterolü azalttığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermektedir. Ancak sarımsağın faydasını alabilmek için toz ya da tablet halinde kullanmak gereklidir. Çünkü çiğ haldeki sarımsakta bulunan allicin etkisini göstermeden midede asitler tarafından parçalanabilir. Sarımsağı pişmiş, ezilmiş ve diğer biçimlerde de tüketebilirsiniz.


Sarımsak antiviral özellikleri olduğu için vücudu alerjilere karşı savunur.


Antibakteriyel bir bitki olan sarımsak boğaz tahrişlerini ve öksürüğü de azaltır. Ayrıca solunum yolu enfeksiyonlarında vücuda direnç kazandırır.

Solunum yolları enfeksiyonlarından nasıl korunacaksınız? Tıklayınız...


Antibakteriyel ve ağrı kesici etkileri de diş ağrıları için birebirdir. Sarımsak suyunu ya da ezilmiş bir diş sarımsağı ağrıyan dişe uyguladığınızda rahatladığını hissedebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.