SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Şehit yüzbaşıya onur diploması

Geçen yıl düşen F-16'da şehit olan Pilot Yüzbaşı Devravut'a, tezini tamamladığı Gazi Üniversitesi'nce yüksek lisans diploması verildi

|

Ölümünden bir hafta önce "Küreselleşme, Değişen Dünya, Sivil Toplum Örgütleri ve Greenpeace Örneği" konulu yüksek lisans tezini enstitüye teslim eden Devravut'un babası İbrahim Devravut, YÖK'e başvurarak, oğlunun diplomasının verilmesini istedi. YÖK'ün olumlu görüşü üzerine Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, bir jüri oluşturarak şehit pilotun tezini değerlendirdi. Jüri üyelerinin tezi 'oybirliğiyle' başarılı bulmaları üzerine, Devravut'a diploma verilmesine karar verildi. Şehit pilot için dün tören düzenlendi. Devravut'un ailesi, yakınları, silah arkadaşlarının katıldığı törende, baba Devravut, diplomayı Prof. Kadri Yamaç'ın elinden aldı. Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait F-16 uçağının geçen yıl Karabük'te düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut'a yüksek lisans tezini tamamladığı Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nce 'gıyabında' yüksek lisans diploması verildi. 'Vatana hizmet' Acılı baba, oğlunun ölümünden kısa süre önce yurtdışında maddi olanakları çok iyi olan bir göreve gitmeye hak kazandığını belirterek, "Ancak, Hava Harp Akademisi'ni kazanınca yurtdışına gitmekten vazgeçti. Bana kararını açıklarken, 'Her şey para değil, bu vatana hizmet etmek önemli' dedi. Devletin malını kurtarmak için, uçağın düşeceği köydeki insanların canını yakmamak için kendi canlarından oldular" dedi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.