SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Seks bağımlılığı nedir?

Dünya nüfusunun %6'sının seks bağımlısı olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca her 5 kadından birinde seks bağımlılığı görülüyor. Peki, seks bağımlılığı nedir?

|

Eroin veya kokain gibi vücuda zarar veren uyuşturucu bağımlılıklarını düşünürseniz seks bağımlılığını başka bir kenara koyabilirsiniz. Ancak seks bağımlılığı her yönden tam bir "bağımlılık" olarak kabul ediliyor.

Diğer bağımlılıklar gibi seks bağımlılığında da kişiler büyük bir istek ve karşı koyulmaz bir arayış içinde bulunuyor. Bu nedenle zaman zaman hayatlarına zarar verebiliyor.

Seks bağımlısıysanız doyum noktasına ulaşmak için çok sık cinsel ilişki ihtiyacınız olacaktır. Bitmek tükenmek bilmeyen istek günlük yaşantınızı olumsuz yönde etkileyecektir.

Seks bağımlılığının belirtileri nelerdir?

- Pornografiye sürekli ilgi
- Aynı dönemde pek çok kişiyle cinsel birliktelik arzusu
- Cinsel aktiviteden utanma ve durma isteği
- Başka sorunları çözmek için seksi kullanma
- Seks uğruna önemli toplantıları, olayları kaçırma.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.