SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Serra Kefeli - Röportaj

Moda dünyası genç ve yetenekli tasarımcılar kazanmaya devam ediyor. Elbette "alternatif" tasarımların yanı sıra rekabette artıyor. Kith&Kin markasıyla hızlı çıkış yapan ve farkını ortaya koyan Serra Kefeli'yle bu hafta keyifli bir röportaj gerçekleştirdik...

|

- Öncelikle bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

İzmir Ekonomi Üniv. Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümünün ilk mezunuyum ,okulu birinci bitirdim. daha sonra Domus Academy Milano’da master yaptım,kadın giyim üzerine. Master dan sonra Istituto Europeo di design da moda iletişimi ve styling üzerine araştırma programını bitirdim. Milano ve İstanbul da çekimlerde styling yaptıktan sonra ,kendi markamı kurup tasarım yolculuğuna çıktım. Kith&Kin afrika ve kabile yaşamından yola çıkarak yarattığım bir konsept. Kith&kin anlam olarak birlikte olmak ,aile olmak, aynı ruha ait olmak olduğu için, tasarımlarımda da böyle bir dünya ve böyle bir hikaye kurarak yola çıktım.

- Öncelikle başarının anlamı sizin için nedir öğrenebilir miyiz?

Üretmek, ürettiğin şeylerin değer bulması, aynı heyecanı karşı tarafa geçirebilmek.

- Tasarımcı olmaya nasıl karar verdiniz?

Hep içimden gelen, istediğim bir şeydi, moda okumak ,tasarlamak, hayalimi karşımda, birinin üzerinde görmek çok değerli.

- Moda dünyasındaki gelişmeler son zamanlarda birçok "tasarımcının" doğmasını sağladı, sizin farkınız nedir?

Ben kith&kin le bir hikaye anlatmaya başladım, bu bir yolculuk, çok öznel bir hikaye. Farkım bu yolculuk hikayesinde kith&kin kadınını her sezon başka bir yerde,başka bir hikaye ile görmek. Tabii ki farkın yaratılmasında koleksiyonu sunduğum pr ajansım L’appart pr çok önemli bir yere sahip. Biz birlikte yola çıktık, 5. Koleksiyonumu bitirdim ve L’appart pr markamın gelişiminde önemli bir faktör.

- Modanın her geçen gün gelişmekte olduğuna şahit oluyoruz. Bulunduğumuz zamanda moda dünyasının bulunduğu konumu değerlendirmenizi istersek neler söyleyebilirsiniz?

Hep yeni tasarımların, yeni detayların peşinde olmak, yeni arayışlar ,yeni ufuklar.

- Koleksiyonlarınızın oluşum sürecini anlatır mısınız? Nelerden ilham alıyorsunuz?

Kendimden yola çıkıyorum, yaşadıklarım, anlatmak istediklerim ,beni etkileyen her şey. Bir hikayeyi kurmak, tasarım yapmak çok öznel bir durum zaten.

- Özellikle tasarımlarınız da hangi kumaşları kullanıyorsunuz?

İpek saten, ipek şifon, ipek krep, Abraham, tok likralı satenler kullanıyorum, ipek karışımı olan kumaşları seviyorum.

- Kişiye özel tasarımlar yapıyor musunuz?

Songül Öden’le çalışıyorum, ona özel koleksiyon hazırlıyorum, tüm eventlerde Songül öden kith&kin giyiyor. Su an devam eden bir proje olarak Trt panorama’da sunucu Esma Saeb Afandi ile bir çalışmamız olacak, tv programında haftanın belli günleri kith&kin giyecek. Bunların disinda kişiye ozel couture ve hazir giyim de yapıyorum tabii.

- Tasarımlarınız gelişim sürecinde edindiğiniz tecrübeler size neler kazandırdı?

Her sezon yeni stil, yeni kesimler ,yeni arayışlar, farklı kumaşlar, farklı styling fikirleri, yaparak öğreniliyor birçok şey.

- Tasarımlarınız ile ulaşmayı amaçladığınız hedef kitleniz nedir?

Giyim tarzıyla kendini yansıtan, kendi dünyasını kurmuş, güvenli, cesaretli kadınlar.

- Tasarımlarınızın ayrı ayrı oluşum hikayeleri var mı?

Her sezon ayrı bir hikaye ve ayrı bir yolculuk var kith&kin için. İlk koleksiyonda tribal yaşamdı konu, ikinci koleksiyon space odyssey filmi ve uzaya yolculuk, üçüncü koleksiyon mısır a yolculuk yapıldı, dördüncü koleksiyonda afrika ve deniz canavarları hikayesiyle devam etti. Her sezon değişik bir yolculuk ve heyecan kith&kin kadınını bekliyor.

- Takipçilerinizin tasarımlarınıza nasıl tepkiler göstermesini bekliyorsunuz?

Beni bir tasarım heyecanlandırıyorsa ,karşımdakine de aynı duygu geçsin istiyorum. Aklımda duracağına mutlaka dolabımda olmalı diye heyecan yaratmak istiyorum. O tasarıma mutlaka sahip olma hissi. Tasarımla giyen kişi arasındaki kuvvetli bağ.

- Sizin için yurt dışında öncelikli olarak hangi ülke ya da şehir "moda" konusunda başarılı yansımalar gösteriyor?

Milano belki orda okuduğum için, ama Londra da çok heyecan verici tasarımlar çıkıyor ama takip ettiğim moda konusunda çok özel ürünlerin çıktığı Lakme fashion week var.Hintli tasarımcılar harikalar yaratıyor.

- Moda sektöründe çalışan bir tasarımcı olarak İstanbul Fashion Week’i nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her geçtiğimiz sezon gelişen ve merakla takip edilen bir event. Tasarımcıların daha yakından tanındığı bir platform.

- İstanbul Fashion Week’e katılma planlarınız nelerdir?

Tasarımcı derneği üyeliğim yok, ama planlarım arasında. Kendi markamın defilesini yapmak çok istiyorum.

- Markanızın yurt dışına açılma planları nelerdir?

wolf&badger,notting hill de tasarımlarım satıldı. Yeni sezonda yine bu çalışmayı sürdürmek istiyorum.

- Sürekli gelişen bir dünyanın içinde tasarım konusunda takipçilerinize yardımı olabileceğini düşündüğünüz püf noktalarınız var mı?

Kendilerini yansıtan, kendileriyle bütünleşen tasarımları seçmeliler ,giyinmek hem eğlenceli ,hem heyecan veriyor.

- Gelişen dönemde erkek tasarımları yapmayı düşünüyor musunuz?

Erkek tasarımı yapmak hep aklımda, kith&kin print tshirtler ve blazer ceketler düşünüyorum. Ama daha zamanı var.

- Geçmişte ya da gelecekte moda dünyasında "asla" moda olmaması gerekiyor dediğiniz bir detay var mı?

Capri sevmiyorum hiç ,onun dışında pullu, işli,taşlı detaylar hiç hoşuma gitmiyor.

- Moda dünyasında gelecekte ne gibi gelişmeler ön görüyorsunuz?

Hiç durmayan bir cycle moda, hep yeni,hep yenilik peşinde. tasarım yolculuğu da hep en iyisini en hitab edeni yakalamak.

- Son olarak markanızın yeni çalışmalarınızla ilgili ipuçları verebilir misiniz?

SS2013 koleksiyonumla yeni butikler, yeni satış noktaları yakalamak istiyorum. Aw2013 ile yurtdisi fuarlara katılmak,istiyorum
kendi yaptığım tablolardan yola çıkarak tasarımlarıma yansıtacagim print hikayelerim var .kith&kin yeni yolculuklara hazır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.