SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Şişkinliğe sebep olan besinler

Bazı besin maddeleri midede şişkinliğe ve bağırsaklarda sancılara sebebiyet verebilir.Bu besinlerden uzak durmak ciddi bir rahatsızlık söz konusu değilse faydalı olacaktır.

|

Şişkinliğin sebepleri; yemek yerken hava yutmak, yiyecekleri düzgün bir şekilde çiğnememek, karbonatlı içecekler tüketmek, sakız çiğnemek ya da şeker yemek, sinir ve strese bağlı durumlardır. Midede ve bağırsaklardaki rahatsızlığı önlemek için bu besinlerden uzak durmak gerekir.

Karındaki rahatsızlık bağırsaklardaki bir soruna da işaret edebilir. Bu sorunun teşhisi çok önemlidir. Ancak sadece hassasiyet de sebep olabilir. Özellikle şişkinlik yapan besinler;

Brokoli
Fasulye
Lahana
Karbonatlı içecekler
Karnabahar
Sakız
Şeker olarak sıralanabilir.

Midedeki şikayetler sabah saatlerinde neredeyse yok olur. Ancak gün ilerledikçe ve öğünler geçtikçe rahatsızlık da artar. Ani sancı durumlarında sırt üstü uzanmak faydalı olacaktır.

Gaz sancısı da mide sorunlarına eklenebilir. Süt ve süt ürünleri gibi laktoz içeren besinler, yukarıda belirtilen sebzeler ve mısır, patates gibi tahıllı besinler de gaz şikayetine neden olur.

Sindirim sorunlarınızın yanı sıra genel vücut sağlığınıza da faydalı en iyi besin takviyeleri için tıklayınız!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.