SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer ?

Özellikle yazın sivrisinekler baş belası haline gelirler. Bu hayvanlar üreyebilmek için diğer canlıların kanına ihtiyaç duyarlar. Daha çok insanlara bulaşan bu canlılar sakin zamanlarda saldırıya geçerler. Sivrisineklerin ısırdıkları bölgeler kişiye oldukça rahatsız eder. Sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer, sivrisinek kaşıntısından nasıl kurtulabilirim diyorsanız vereceğimiz bilgilere göz atabilirsiniz.

|

Sivrisinek kaşıntısı kişiye oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Sivrisinekler ısırdıkları bölgeyi ısırmadan iğnesiyle uyuşturucu bir madde enjekte ederler. Bu maddeyi vücuda verdikten sonra sivrisinek ısırığını bir süre hissetmezsiniz.

Uyuşturucunun etkisi geçtikten sonra ise ısırılan bölge kaşınmaya başlar. Sivrisinek kaşıntısı ise gittikçe artar ve ilerleyen zamanlarda aşıntının olduğu bölgelerde yaralar oluşmaya başlar.


Sizlere sivrisinek kaşıntısının nasıl geçtiğini açıklayacağız. Bunun için size vereceğimiz doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer?
Aspirin yöntemi
Bir tane aspirini biraz su ile ezerek kaşınan bölgeye uygulayın. Bir müddet sonra kaşıntı geçecektir.

Buz yöntemi
Sivrisinek kaşıntısının olduğu bölgeye belirli aralıklarla buz uygulamak kaşıntı hissini azaltacaktır.

Limonlu tuz
Kaşıntının olduğu bölgeye limonlu tuz karışımından sürebilirsiniz. Sivrisinek kaşıntısının hem azalmasını hem de iz kalmamasını sağlayacaktır.

Diş macunu yöntemi
Diş macununu sivrisinek ısırığı olan bölgeye bir miktar sürerek kaşıntının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Sallama çay poşetleri
Sallama çay poşetlerini sivrisinek ısırıklarında da kullanabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz sallama çay poşetlerini cildinizi yakmayacak şekilde ısırık olan bölgeye uygulayarak kaşıntıyı hafifletebilirsiniz.

Kabartma tozu yöntemi
Kabartma tozuna birkaç damla su ekleyin, bir kapta karıştırın ve direk ısırığın üzerine uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin. Kabartma tozundaki alkaliklik, enfekte olmuş bölgenin pH dengesini nötralize ederek, kaşıntıyı azaltacaktır.

Aloe Vera
Genelde güneş yanıklarını tedavi etmekte kullanılan aloe vera, aynı zamanda sinek ısırıklarına birebir. Eğer tazesi varsa bulmaya çalışın, yoksa da jelini eczaneden temin edebilirsiniz. Eğer fresh'ini bulursanız, bıçakla içteki jelimsi kısmını çıkarıp, ısırığın üzerine hafifçe bastırın.

Sivrisinek kaşıntısını engellemenin en önemli yolu da sivrisinekleri uzak tutmaktır. Sivrisinekleri kendinizden uzak tutarak hem kaşıntının önüne geçmeyi hem de sivrisinekleri hayatınızdan tamamen uzaklaştırabilirsiniz. Sivrisinekleri hayatınızdan uzaklaştırmak için aşağıda vermiş olduğumuz haberimize tıklayarak yardım alabilirsiniz.


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.