SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Skabiyez Nedir, Belirtileri Nelerdir? Skabiyez Nasıl Geçer?

Bir tür cilt hastalığı olan skabiyez, kişilerde kaşıntıya ve döküntüye neden olmaktadır. Özellikle kış ve sonbahar aylarında en çok görülmektedir. Ve son derece bulaşıcıdır. Dünyada oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Ciltte akarlar tüneller açarak ilerlemektedir. Peki ya skabiyez nedir? Skabiyez belirtileri nelerdir? Skabiyez nasıl geçer detayları ile derledik.

|

Skabiyez; döküntü ve kaşıntı şeklinde olmaktadır. Her yaş grubunda görülmektedir.

Skabiyez Nedir?

Skabiyez; halk arasında uyuz hastalığı olarak bilinmektedir. Parazit bir hastalıktır. Bulaşıcıdır ve kişiden kişiye on beş dakikalık bir süre de bile yakın temas ile geçebilmektedir. Temasta bulunan kişide iki ile altı hafta arasında semptomlar ortaya çıkabilmektedir.

Skabiyez Belirtileri Nelerdir?

Skabiyez hastalığı özellikle geceleri artan ve sıcak duş ile şiddetlenen bir kaşıntıdır. El bileği, el parmakları, koltuk altları, kaçalar, ayaklar, ayak bilekleri en çok döküntülerin görülen yerlerdir. En belirgin belirtisi ise parmaklar arasında çizgi halinde görülmektedir. 1 ile 10 mm uzunluğunda tüneller yapmaktadırlar. Bunun dışında küçük sertlikler ve kabarıklıklar görülebilmektedir.

Skabiyez Nasıl Geçer?

Tedavi kişinin yaşına göre değişiklik göstermektedir. Skabiyez hastalığı olan kişinin aynı evde bulunan herkesin tedavi görmesi gerekmektedir. Bu kişilerin herhangi bir semptom göstermesine gerek yoktur. Genellik ile bu hastalığın geçirebilmesi için antiparaziter krem ile tedavisi yapılmaktadır. Bu kremlerin nasıl kullanılacağı doktor tarafından söylenmektedir. Bazı durumlarda bu hazır olan kremler işe yaramayabilmektedir. Bu durumda doktor kendisi bir krem karışımı verebilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.