SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sodyum Nedir, Ne İşe Yarar? Sodyum Eksikliği Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Günlük hayatta tükettiğimiz besinlerin içerisinde bulunan sodyumun pek çok faydası bulunmaktadır. Vücut için sağlıklı ve gerekli olan vitamin çeşitlerinden biri sodyum olarak bilinmektedir. Sodyum eksikliği olan kişilerde çeşitli rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Önemli mineral çeşitlerinden biri olan sodyum hakkında detayları derledik.

|

Sodyum bilinen en önemli mineral çeşitlerinden biridir. Tuz şeklinde tüketilen sodyum, günlük hayatta pek çok tükettiğimiz besin içerisinde yer almaktadır. Sodyum, böbreklerin düzgün çalışmasına, yanık oluşumunu önlemeye ve migren oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.

 Sodyum Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Sodyum, gün içerisinde tükettiğimiz pek çok besinde yer alan içeriklerden biridir. Sodyumun amacı vücudun çeşitli işlevlerini en uygun şekilde yerine getirebilmesidir. Kalp ritmini düzenleyici yapısı bulunmaktadır. Mineral bakımından zengin olan sodyum, tansiyon düşüklüğünü önlemeye yardımcı olur. Yanık oluşumunu ve aşırı terleme problemlerini engeller. Halsizlik ve baş ağrısı için mineral alımı sodyum ile gerçekleşmektedir. Enerji ihtiyacı mineral ve sodyum ile beraber karşılanmaktadır.

 Sodyum Eksikliği Neden Olur?

 Sodyum eksikliğinin kaynağı başlıca tuz tüketiminin az olmasıdır. Bunun yanı sıra az su içmek de mineral eksikliği ile beraber sodyum düşüklüğüne neden olur. Böbreklerin yeteri kadar çalışmamasının temel kaynağı olarak sodyum eksikliği gösterilmektedir. Sodyum eksikliğinin önlenmesi için vitamin ve mineral alımına özen gösterilmesi gerekilmektedir. Sodyum tüketiminin düzenli olması sodyum eksikliğini önlemektedir.

 Sodyum Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?

 Sodyum eksikliği vücut için çeşitli problemlere yol açabilmektedir. Düzenli beslenmeye özen gösteren kişilerde sodyum oldukça önemli mineral kaynağı olarak bilinmektedir. Sodyum eksikliği olan kişilerde susama ve terleme gibi ihtiyaçlar görülmemektedir. Sodyum eksikliğini gidermek için su ve tuz tüketiminin yeterli miktarda yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda takviye edici vitamin ve mineraller ile sodyum eksiliğini önlemek mümkündür. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.