SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Soğuk havada nasıl giyinelim?

Soğuk havada nasıl giyinelim?

|





İstanbul, şiddetli sağanak ve kar yağışının etkisi altına giriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, yağışın dün gece yarısından itibaren etkisini artırdığı ve bugün kara çevirmesinin beklendiği kaydedildi. Yağışla birlikte rüzgârın hızının da saatte 80 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Kötü hava koşulları nedeniyle, "Düşük Yoğunluk Alarmı" düzeyi olan "A" planı da uygulamaya sokuldu.
"A Planı" kapsamında 1100 kişilik personel ellerinde süpürge ve küreklerle hazır bekliyor. Depolardaki 28 bin ton tuzun 4 bin tonluk kısmı ilçe belediyelerine dağıtıldı.
Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdağ, "Olağanüstü kış koşullarının geçerli olduğu durumlarda Yüksek Yoğunluk Alarmı B Planı'nı devreye sokacağız. B Planı'nda bir kriz masası oluşturulacak. Personel sayısı 5 bin olacak" dedi.

'Aşırı yağışa hazırız'
Aşırı kar yağışı halinde, "Çok Yüksek Yoğunluklu Alarm" olan C Planı'nın devreye gireceğini kaydeden Bozdağ, "Belediye personeli ile müteahhitlik hizmeti veren kuruluşlar, personel, araç ve donanımlarıyla AKOM'a çalışacaklar" diye konuştu. Valililikten yapılan açıklamada da, kış şartlarına karşı alınacak tedbirlerin gözden geçirildiği belirtildi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Aytekin, soğuk havalarda kalın kıyafetler yerine ince ama üst üste birkaç kat giysinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Pamuklu ve yünlü giysileri sentetik kıyafetlere tercih etmek gerektiğini vurgulayan Aytekin, mümkün olduğunca az alkol alınması konusunda uyardı. Aytekin, kalp hastalarının soğuk havalarda kriz geçirme riskinin de arttığını vurguladı.



YAŞAM


'Olay unutulunca direksiyona geçerim'
İstanbul, 'kar'ı karşılamaya hazır
İki afacana operasyon!
İdeal kadın ve erkek sigara kullanmıyor
Yanan cipten ateş açıp kurtuldular!
Bu nasıl bir öğretmen?!
'Kralın Dönüşü' yılın en iyi filmi
Almanya'da 'sakız polisi' devriye geziyor
Çanta bomba gibi patladı!
Top model Heidi Klum iftiharla sunar!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.