SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sonbaharda yapmadıysanız kış son fırsat olabilir

Yazın güneş, deniz, kum ve tatil derken yıpranan cildinizi ve saçlarınızı hiç düşündünüz mü? Sonbahar bu yıpranmaları düzeltmek ve sizi canlandırmak için en uygun mevsimdir ancak eğer bir adım atmadıysanız henüz geç kalmış sayılmazsınız. Kış bitimi ve ilkbahara kadar yapmanız gereken değişiklikleri sizin için sıraladık.

|

Cilt bakımı zamanı

Gecelerin uzadığı kış günleri, gün ışığının azalmasıyla artan melatonin hormonuyla cildiniz gençlik sentezlemeye başlayacaktır. Melatonin hormonu hücre yenileyici özelliğe sahiptir ve kışın daha çok üretilir. Eğer kış gecelerini fırsata çevirmek istiyorsanız eve girer girmez makyajınızı silmelisiniz. Temizlenen yüzünüz tüm gece yenilenmeye devam edecektir.

Nemlendiricinizi daha etkilileriyle değiştirin

Yazın nemlendirdiğiniz ve koruyucu kremler kullandığınız cildiniz artık daha çok kuruyacak. Yoğun kıvamlı nemlendiriciler kullanarak cildinizin yağ dengesini arttırmaya ve cildinizin su kaybederek korumasını önlemeye çalışabilirsiniz.

Cilt bakımı şart

Cildinizde yazdan kalma güneş lekeleri, çil ve ince kırışıklıklar oluşabilir. Lekeleriniz için lazer uygulamasına gidebilir cilde nem verecek maskeler yaptırabilirsiniz. Eğer gerekli görülürse vitamin enjeksiyonları, hyalüronik asit gibi uygulamalarda bulunarak bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Peeling yaptırmayı denediniz mi?

Sağlıklı bir cilt istiyorsanız kendisini doğal yollarla tamir etmesini bekleyebilirsiniz. Eğer yaz sonrası denge bozulmuş olursa cilt bu özelliğini kaybeder ve peelinge ihtiyaç duyar. Sonbahar ve kış aylarında çıkan güneş çokta kuvvetli olmayacağından cilt tüm uygulamalara yanıt vermektedir. Evde peeling yapacaksanız cildinize uygun tip bir peeling ürünü temin etmelisiniz. Eğer evde peeling yapmak istemiyorsanız ciltbakımı yapılan kliniklere başvurularda bulunabilirsiniz. Cildiniz hassas ve kuruysa özellikle ince granüllü olan peeling ürünlerini tercih etmelisiniz.

Saçlarınız yıprandı mı?

Yazın; deniz, kum ve güneş saç uçlarınızdaki kırıkları ve saçınızdaki genel yıpranmaları arttırır. Bunlardan kurtulmak için saç uçlarınızdan köklerine kadar bir bakım gerçekleştirmelisiniz. Ölü saç uçlarınızı kestirerek saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Saçlarınızın ihtiyacı olan özeni bu kış aylarında onlara gösterebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.