SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sperm kalitesini ölçen test geliştirildi

Kanadalı araştırmacılar erkeklerin sperm hücrelerinin yüzme kabiliyetini ve yoğunluğunu ölçen, evde uygulanabilecek gebelik testi benzeri bir test geliştirdi.

|

Daily Mail'in haberine göre 20 TL civarında fiyatla satılacak testte spermlerin yüzme kabiliyetini ve yoğunluğunu gösteren iki gösterge olacak.

Testi yapan erkekler mobil uygulama sayesinde sonuçlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinebilecek.

Evde yapılabilecek testin 2 yıl içerisinde raflarda yerini alması bekleniyor.

Gebelik testi benzeri bu sperm testi sayesinde bebek hazırlığında olan çiftler, spermlerin kalitesini ve yoğunluğunu ölçebilecek.

Toronto Üniversitesi araştırmacılarından Reza Nosrati, bu test sayesinde doktora gitmekten çekinen erkeklerin önce evde sperm kalitelerini kontrol edebileceklerini belirtti.

Nosrati, "Cihazın verdiği sonuçlar klinik sonuçlarla uyumlu. Cihaz üzerinde yaptığımız geniş kapsamlı incelemeler sonrasında cihazın satışının güvenilir olup olmadığına dair kesin sonuçlar elde edeceğiz." dedi.

Gizem Aydoğan - PembeNar

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.