SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Suç makinesi çıktılar

Polisin 10 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda, aralarında gazeteci Reha Muhtar ve şovmen Mehmet Ali Erbil’in kızı Sezin’in de otomobilini çalan hırsızlar yakalandı. 43 şebeke üyesinin çok sayıda sabıkası var

|

Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 10 ayrı ilde yapılan operasyonlarda gazeteci Reha Muhtar ile şovmen Mehmet Ali Erbil’in kızı Sezin Erbil’in otomobillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda aracı çalan 43 şebeke üyesi yakalandı. Şebeke üyelerinin sabıkası da kabarık çıktı.
İstanbul polisi gözaltına alınan şebeke lideri İlker A.’nın daha önceden ilaç tanıtım elemanı olarak çalıştığını belirledi. Bu işte uzun süre çalıştıktan sonra ayrılan şüphelinin daha sonra “hırsızlık çetesi” kurduğu anlaşıldı. İlker A.’nın çalınan otomobillerin satışı, hazırlanacak sahte belgeler, satışa kadar saklanacakları yerler gibi konuları organize ettiği anlaşıldı. Şebekenin adeta ne bulursa çaldığı ortaya çıktı. Polis, çalınan 59 otomobil, 2 kamyon, 7 iş makinesi, 2 motosikleti sahiplerine teslim etti.
Çalıntı 12 otomobil, 1 iş makinası ve çok sayıda motosikletin bulunması için araştırma sürüyor. Şüphelilerin suç dosyası sayısının 144 olduğu ve bu sayının artabileceği belirtildi.

50 kez yakalanmış ama...
Çete lideri İlker A.’nın poliste oto hırsızlığından 19 kaydı çıktı. Biryane S.’nin de 50 kez polislerce yakalandığı anlaşıldı.
Şüpheli Binyane S.’nin oto hırsızlığı, sahtecilik, ev hırsızlığı suçlarından 50 kaydına rastlanırken, Çetin B.’nin de 48 kaydı bulundu. Diğer çete üyelerinin de 15 ile 35 kez gözaltına alındığı kaydedildi. Adliyeye sevk edilen 14 şüpheli tutuklandı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.