SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sünnet Nasıl Yapılır? Sünnet Neden Yapılır, Sünnet Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Sünnet erkek sağlığı açısından son derece önemli bir işlemdir. Penis ucunda bulunan idrar çıkışı deliğini kapatan ve bölge etrafında kapalı boşluk oluşturan deri kalıntısının alınma işlemidir. Sünnet birçok farklı sebepten tercih edilebilir. Sizler için sünnet nasıl yapılır, neden yapılır ve nelere dikkat edilmeli hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

|

Sünnet bazı dinlerde zorunlu olarak kılınan kurallar arasındadır.

 Sünnet Nasıl Yapılır?

 Sünnet geçmişten, günümüze birçok uygarlık tarafından uygulanan bir işlemdir. Sünnet penis ucunda, idrar çıkış deliği etrafını kapatan ve boşluk oluşturan deri parçasının alınmasıdır. Dini şart olması yanı sıra, tıbbi açıdan sünnet son derece faydalıdır. Sünnet ile alınan deri, penis ucunu kapatmaktadır. Aynı zamanda da idrar deliğinde örmektedir. Özellikle bu deri zaman içerisinde penisi havası, pis, mikrop biriktiren ve sürekli idrar ile temas halinde kalan bir bölge haline getirmektedir. Bundan dolayı özellikle bu derinin alınması kişiler için son derece önemlidir.

 Sünnet Neden Yapılır?

 Sünnet özellikle erkeklerin sağlığı açısından son derece önemlidir. Sünnet için alınan deri penis ucunu ve idrar deliğini kapatmaktadır. Bu durum zamanla cinsel veya idrar yolu hastalığı olarak kişilere dönebilir. Ayrıca cinsel yolla kapılan hastalıkları daha çabuk kapılmasını sağlar. Bundan dolayı sünnet derisinin alınması gerekmektedir. Çocukluk dönemin de ise sünnet derisi penise yapışma yapabilir. Bu durumunda penis ucu daralabilir, idrar çıkışı zorlanabilir. Bu zamanla çocuğun penisinde apse olmasına yol açar.

 Sünnet Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

 Kişilerin sünnet sonrasında, çabuk bir iyileşme görmeleri için uygulamaları gereken bir takım şartlar vardır. Öncelikle sünnet sonrasında çocuğunuzu iyi gözlemlemeniz gerekmektedir. Sünnet sonrasında dikkat etmeniz gereken durumlar ise şu şekildedir;

  • Sünnet sırasında anestezi uygulanmaktadır, bu durum yüzünden çocuğun pipisi etrafında şişme olabilir.
  • Anestezi etkisi ortalama üç saat sonra geçmektedir, bir süre sonra çocuk ağrı duyabilir.
  • Bu gibi durumlar için kişiler, doktor tavsiyesi ile verilen ağrı kesicileri belirli aralıklarla çocuğa verebilir.
  • Kişiler eğer ilaç vermezlerse, fitil kullanarak da ağrıyı kesebilirler.
  • İlk gün çocuğun çok hareket etmesi gerekmektedir ayrıca zorla tuvalet yapmamalıdır.
  • Mutlaka çocuğun iyileşene kadar sünnet külodu giymesi gerekmektedir.
  • Bazı çocukların derisi farklı yerde olabilir, bundan dolayı pipinin baş tarafında sulanma, kabuklanma veya akıntı olabilir bu gibi şeyler geçicidir.
  • İyileşme süreci çocuğun yapısına göre değişebilir.
  • Çocuğun bir süre boyunca o alanı koruması gerekmektedir.
  • Kişiler doktorun önerdiği ilaçlı temizlemeyi, gün içerisinde iki defa çocuğun pipisine uygulamaktadır.
  • Sünnetten sonra verilen antibiyotiğin içilmesi gerekmektedir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.