SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tandır kadayıf

Baklava Gaziantep’le özdeşmiş tat ama baklava dışında yeni bir tat var artık Gaziantep’de tandır kadayıf.1991 yılında kadayıfcılığa şehreküstünde başlayan Zeynal Abidin Güçlü 2003 ‘te kendi işyerini açmıştır.

|

Doğrusunu isterseniz Tandır ekmeğini, tandır kebabını duymuşluğum vardır. Ancak tandır kadayıfını bilenimiz ise çok azdır. İlk duyduğumuzda bizde şaşırdık. Şaşırdık ama çokta garipsemedik olsa olsa bu Gaziantep de ancak olur dedik. Gerçektende öyle olduğunu mekânın sahibi ve ustası Zeynal Abidin Güçlü’den öğrendik.Kömürde kadayıf her yerde varmış ama tandırda kadayıf sadece burada bulunuyormuş.

Zeynal usta bir yıl gibi bir süre tandır kebapçısının yanında çalışır. Müşterilerine yemeklerin yanında tatlıda ikram ederler. Tatlıya farklı bir tat katmak isteyince akıllarına yeni bir fikir gelir. Zeynal usta; ustasına “tandırda kebap oluyorsa kadayıf neden olmasın” der. İlk denemelerinde harika bir tat elde ederler. Ustası “bunun adı tandır kadayıf olsun” der. Kadayıfın tandıra girmesi o gün başlar. Tandırda kadayıf bugün dünyada sadece burada yapılıyormuş.

“Tandır” olarak adlandırılan tandırda pişen kadayıfı artık İstanbul’da istediğiniz zaman yeme şansına sahipsiniz artık.Florya’da açılan mekan’da bu eşsiz tadı sizlerde tadabilirsiniz.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.