SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tetani Hastalığı Nedir, Neden Olur? Tetani Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnsanlar arasında nadiren de olsa görülmekte olan bazı hastalıklar bulunmaktadır. Bu tür az rastlanan hastalıklar arasında tetani hastalığı gelmektedir. Hastalığa yakalanan kişiler tetani nedir? Tetani hastalığı nedenleri nelerdir? Tedavisi nasıl yapılır gibi sorulara yanıt aramaktadır. Tetani hastalığı nedir, neden olur? Tetani tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.  

|

 

 Tetani kasların istemsiz olarak kasılmasını ve spazm ile kramp oluşmasına neden olan bir hastalıktır. Tetani hastalığının başlıca nedenleri arasında yetersiz kalsiyum alımı ve D vitamin eksikliği gelmektedir.

 

 Tetani Hastalığı Nedir, Neden Olur?

 

 Sağlık alanında genel olarak insanlarda pek fazla görülmeyen hastalıklardan birisi de tetani hastalığıdır. Tetani hastalığı kasların istemsiz olarak kasılmasını sağlayan ve spazm ile krampa neden olan bir hastalık türüdür. Tetani hastalığının başlıca nedenleri bulunmakta ve bu nedenler şu şekilde sıralanmaktadır:

 

 - Albumin düşüklüğü

 - Yetersiz kalsiyum

 - Paratioid hormon eksikliği

 - Magnezyum eksikliği

 - D Vitamini eksikliği

 

 Tetani Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

 Tetani tedavilerinde ilk olarak tetani hastalığının nedenlerine göre tedavi işlemi uygulanır. Eğer hastada kalsiyum eksikliği varsa yaklaşık 10 gün kadar kalsiyum desteği ile tedavi yapılır. Sinir sisteminde bozukluk olan hastalar için ise damar içi kalsiyum desteği tedavisi uygulanır. Bu tedavi sürecinde kalsiyum düzeyleri düzenli olarak takip edilir ve normal düzeyde gelmesine özen gösterilir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.