SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tırnaklar Nasıl Kesilir? El Ve Ayak Tırnakları Hangi Sırayla Kesilir?

Sağlıklı bir yaşam için mutlaka tırnak bakımı büyük bir öneme sahiptir. Özellikle tırnak içerisinde birikecek olan zararlı unsurlar, pek çok ciddi hastalık ile karşı karşıya bırakabilir. Peki tırnaklar nasıl kesilir? El ve ayak tırnakları hangi sırayla kesilir? İşte bu konuda merak edilenler.

|

Hem el hem de ayak tırnak bakımı periyodik olarak yapılmalıdır. Bu durum sadece sağlık açısından değil ayrıca görüntü açısından da önemlidir. Temiz ve güzel bir görünüm elde edebilmek, sağlığı koruyabilmek için tırnaklar belirli bir zaman içerisinde kesilmelidir. Tırnakların tamamını kesmeyenler için ise bakım konusunda mutlaka temizliği düzenli yapılmalıdır.

Tırnaklar Nasıl Kesilir?

Tırnakları kesimi için genellikle ilk olarak sağ taraftan başlanır. Yani sağ el ele alınmak suretiyle aşamalı şekilde gerçekleştirilir.

 - Öncelikle tırnak makası ile sağ elin işaret parmağındaki tırnak kesimi yapılır.

 - Daha sonra yüzük parmağına geçilir ve tırnak kesilir.

 - Hemen arkasından ise orta parmak ele alınır ve aynı şekilde tırnak kesimi yapılır.

 - Küçük parmaktaki tırnak kesimi ile beraber bu işlem tamamlanır.

 - Son olarak başparmak üzerindeki tırnak kesimi gerçekleştirilir.

Söz konusu sol el tırnak olduğu vakit ise, serçe parmaktan başlamak suretiyle başparmağı doğru sırasıyla gider. Ayak tırnağı kesimi açısından ise herhangi bir sıralama bulunmaz. İsteğe bağlı olarak sağ ve sol ayaktan başlamak suretiyle tırnak kesimi yapılabilir.

El ve Ayak Tırnakları Hangi Sırayla Kesilir?

En çok merak edilen konular içerisinde el ve ayak tırnaklarının hangi sırada kesilecek olmasıdır. Bu konuda öncelikle el tırnaklarından başlamak gerektiğini söylemek mümkündür. Tırnak yapısına bağlı olarak ellerdeki tırnakları düzenli şekilde kesimi ve bakımı yapılır. Tabii bu durum kişinin sağ eli mi yoksa sol elimi olduğuna göre değişkenlik gösterir.

Sağ elli olan kişiler ilk olarak yine sağ elin tırnaklarından başlayabilir. Sol eli olan kişiler ise öncelikle sol eldeki tırnakları kesebilir. Daha sonra ayak tırnaklarına geçerek sırası ile düzenli bir kesim yapılmalıdır. Burada önemli olan tırnağın çok dibine girmeden, et kısmına zarar vermeden işlem yapılmasıdır. Aynı zamanda tırnak içinin dikkatli bir şekilde temizlenmesi ve bol sabunla yıkanması en önemli hususlardır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.