SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tokluk Kan Şekeri Nedir? Yemekten 1 Saat Sonra Tokluk Şekeri Kaç Olmalıdır?

Kan şekeri herkeste bulunan bir değerdir. Kan şekerinin normal değerleri herkesin merak ettiği bir konudur. Tokluk kan şekeri de bu şeker türleri arasında yer alıyor. Tokluk kan şekeri nedir? Yemekten 1 saat sonra tokluk şekeri kaç olmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

 Tokluk kan şekeri, tok karnına olan şeker seviyesini gösterir.

 Tokluk Kan Şekeri Nedir?

 Tokluk kan şekeri durumu herkesin merak ettiği bir konudur. Özellikle kişiler yemek yedikten 2-3 saat sonra kan şekeri seviyesi oluşur. Bu kan şekeri seviyesinin kaç olması gerektiği insanların bilgi sahibi olmak istediği bir konudur. Kişiler tokluk kan şekerini ölçmek için bazı yollara başvurabilir. Bu yollar arasında testler bulunuyor. Bu testlerle kandaki şeker oranı tespit edilebiliyor. Kişinin tok durumundaki şeker düzeyi, şeker hastalığını belirleyebiliyor. Açlık kan şekeri seviyesi ne kadar önemliyse, tokluk kan şekeri seviyesi de o kadar önemlidir.

 İnsanlar yemek yemeye başladıktan iki veya üç saat sonra kan şekerinin belirli bir oranda olması gerekiyor. Bu değerler 80 ile 140 arasında bulunuyorsa normal karşılanıyor. Bu değerler farklılık gösterdiğinde büyük bir sorun ortaya çıkabiliyor. Yapılan bu testlerde tokluk kan şekeri 200 mg/dl çıkabiliyor. Fakat bu değerin üstünde çıkan kan şekeri her zaman şeker hastalığını işaret eder. 14 ile 199 mg arasında olması da gizli şekerin oluştuğunu gösterir. Tokluk kan şekerinin gösterdiği bazı belirtiler vardır. Bu belirtiler insanlar üzerinde kendini belirleyici bir şekilde gösterir.

 Yemekten 1 Saat Sonra Tokluk Şekeri Kaç Olmalıdır?

 Tokluk şekeri yüksek olan kişiler bazı belirtiler gösteriyor. Bu belirtiler herkesi ilgilendiren türdendir. Her insan şeker ölçümü yaparak şeker hastası olup olmadığını öğrenmek istiyor. Tokluk kan şekerinin yüksek olduğunu gösteren belirtiler şu şekildedir;

Ağızda oluşan kuruluk

Çok fazla su içme isteği

Çok fazla idrara çıkma

Sürekli aç olma hissi

Yorgun olma hali

Halsizlik

Bulanık görme

Kişilerde 200 mg üzeri kan şekeri görüldüğünde, bu belirtiler gözlemlenir. Şeker seviyesi 200 mg üzerinde olan kişilerin uzman doktorlara başvurarak, gerekli olan tedaviyi yaptırması gerekir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.