SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Töre cinayeti ağzındaki bant sayesinde çözüldü

Diyarbakır’da 2 ay önce toprağa gömülü bulunan genç kızın “töre” nedeniyle ağabeyi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

|

Diyarbakır’da, 24 Haziran günü bir tarlada, ağzı bantlanmış ve vücudu yarı beline kadar toprağa gömülü olarak bir genç kız cesedi bulundu. Üzerinde kimlik yoktu.
Genç kızın ağzındaki banttan yola çıkan polis, izlerin, daha önce yasadışı Hizbul Tahrir örgütüne üye olan ve poliste kaydı bulunan, 15 yaşındaki Ş.G.’nin ağabeyi Yunus G.’ye ait olduğunu belirledi. Çıkarıldığı mahkemece tuuklanan Yunus G. hakkındaki iddianame tamamlandı.
İddianame, Ş.’nin dramını da gözler önüne serdi. Ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen Ş. sevdiği genç olan F.T.’ye kaçmıştı. Ancak bu birliktelik uzun sürmeyince Ş. eve dönmüştü. Ailesinden baskı görünce de her fırsatta evden kaçmıştı. Ancak bulunup ailesine teslim edilmişti her seferinde. Evden son kaçışında yanına sığındığı 2 kişinin tecavüzüne uğrayan Ş.G. bir süre Kız Yetiştirme Yurdu’nda barınmış, oradan da 6 ay önce kaçmıştı.
İstanbul’a giden ve bir süre orada kaldıktan sonra Diyarbakır’a dönmeye karar veren genç kızın, otobüste tanıştığı kişi tarafından bir birahanede zorla çalıştırıldığı da iddianamedeydi.
İddianamede, Ş.G.’nin, yaşadığı hayat tarzı ile ailesinin yaşam tarzı arasındaki aykırılık nedeniyle Yunus G. tarafından henüz açık kimlikleri tespit edilemeyen kişilerin de iştirakiyle tasarlayarak öldürüldüğü hususunda çok kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtildi.
Ömür boyu hapis
Yunus G. hakkında TCK’nın ‘Töre saikiyle kardeşi öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianeme, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Yunus G.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.