Tüp bebek tedavisi yazın da yapılabilir! ‘Bu süreçte havuza girilmemeli’
Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere uygulanan tüp bebek tedavisi kısaca, üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi olarak tanımlanabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, yaz aylarında tüp bebek tedavisi devam eden kişilere bazı tavsiyelerde bulundu.
Yaz enfeksiyonları
Ortak havuz gibi hijyenik olmayan yerlerden kapılabilecek enfeksiyonlar embriyo transferini ya da yumurta toplama işlemini olumsuz etkileyebilir bu nedenle hijyen kurallarına çok dikkat edin. Benzer şekilde hijyenik olup olmadığından emin olmadığınız yerlerde herhangi bir şey yiyip içmeyin.
Sıvı kaybı
Sıcak hava, terlemeyi artırarak vücutta sıvı kaybına yol açabilir. Buna karşın günlük yeterli su tüketimi çok önemli. Kahve ve çayı sınırlayarak günde en az 2-2,5 litre su içmeye gayret edin.
Tatil planlaması
Tedavi dönemine denk gelen tatil planlarını doktorunuza danışarak organize etmeyi unutmayın. Tatilde değişen düzen ile birlikte ilaç saatlerini kaçırmamaya özen gösterin.
Uzun süre ıslak kalmamak
Deniz sonrası ıslak bikini ya da mayoyla zaman geçirmeyin. Yüzdükten sonra hafif bir duşla kurulanın sonrasında da gölgede istirahat edin.
Cilt hassasiyeti
Kullanılan bazı hormon ilaçları ciltte hassasiyet oluşturabilir. Güneşin en dik geldiği 11.00–16.00 saat aralığında güneşe direkt maruz kalmaktan kaçının. Koruyucu kremler kullanmayı da ihmal etmeyin.