SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Türk hükümeti ABD’de kaçak para peşinde

Türk hükümeti ABD’de kaçak para peşinde

|

       ABD'nin en zengin ailelerinden birinin varisi olan William Koch, kaçak para koleksiyonu yüzünden Türk Hükümeti'yle mahkemelik oldu. Dünyanın en değerli antika para koleksiyonunu oluşturan M.Ö. 465 yılına ait bin 900 parça, 1984'de üç hazine avcısı tarafından Antalya yakınlarındaki Elmalı köyünde bir küp içinde bulunmuş ve 3.2 milyon dolara Koch'a satılmıştı.
       Hazine avcılarından bir köylünün Mercedes bir araba alması üzerine ortaya çıkan kaçakçılık sonrası Türk yetkililer, paraları o dönemde kardeşlerine açtığı bir davadan 470 milyon dolar tazminat kazanan Koch'un aldığını belirledi. Türkiye'nin açtığı dava ve Koch'un kaçırılmadığını iddia ettiği paraların akıbeti, Boston'da gelecek hafta görülecek davayla belirlenecek.



© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.