SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Turuncu Meyveler Nelerdir? Turuncu Renkli Meyveler Ne İşe Yarar, Nelere İyi Gelir?

Farklı renkte meyve ve sebze tüketen kişiler sağlığı ile ilgili çok yönlü faydalara ulaşma şansı yakalar. Farklı renkteki her bir meyve ve sebzenin sağlığımız açısından önemli oldukça fazladır ve her renkteki meyvenin içinde kendine has bileşenleri vardır. Turuncu meyveler nelerdir? İşte, tüm detaylar.

|

 Meyve ve sebzeler sağlığımız için çok önemlidir. Tüm meyve ve sebzeler, tamamen doğadan gelir ve genellikle bunların besin değeri oldukça yüksektir. Bol miktarda sebze ve meyve tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve pek çok hastalıktan korunmanıza yardımcı olur.

 Turuncu Meyveler Nelerdir?

Greyfurt

Portakal

Yer kirazı

Havuç

Mandalina

Bal kabağı

Sarı altın kivi

Kayısı

Limon

Kantalup kavun

Ananas

Trabzon hurması

Mısır

Rutabaga şalgamı

Mango

Tüysüz şeftali

Rutabaga şalgamı

Sarı incir

Sarı patates

Sarı pancar

Sarı elma

Sarı yaz kabağı

Kavun

Turuncu Renkli Meyveler Ne İşe Yarar?

Yaşa bağlı meydana çıkan sarı nokta hastalığını önlemeye ve prostat kanseri riskini düşürmeye yardımcı olur.

Ağ dokusu proteinini (kolajen) ve eklemleri destekler. Bu sayede eklem ağrılarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.

Vücutta bulunan serbest radikallere savaşır.

Sağlıklı kemik oluşumu için kalsiyum ve magnezyum ile birlikte çalışır.

Düşük yoğunluklu lipoprotein ve kolesterol seviyesini önemli ölçüde düşürür.

Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Turuncu Renkli Meyveler Nelere İyi Gelir?

 Betakaroten kaynağı olan turuncu meyveler, pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmanıza yardımcı olur. Bunun için gerekli olan A vitaminini içinde barındırır. Bağışıklık sistemini uyararak, pek çok kanser çeşidinden korunmanıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı cildi koruyor ve sıcak havaların vücutta meydana getirdiği olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı oluyor. Ancak betakarotenin vücut tarafından için iyice özümsenebilmesi yağ ile birlikte tüketilmesi gerekir.

 Örneğin, havuç suyuna 1 damla zeytinyağı ekleyerek tüketmeniz daha faydalı olacaktır. Kayısıyı yararlı yağlar içeren fındık ya da badem ile birlikte yemek daha fazla fayda sağlar. Aynı zamanda kramplar, sinir hastalıkları, mide, selülit ve bağırsak gibi sorunlar için yararlıdır. Bu nedenle her gün turuncu meyve tüketmek sağlıklı bir yaşam için gereklidir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.