SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tutulma Ortadoğu'yu etkiliyor

Tutulma Ortadoğu'yu etkiliyor

|


Ekinoks / HAKAN KIRKOĞLU


       Bugün Türkiye saati ile sabah 05:14'te kısmŒ Güneş tutulması oldu. Güneş tutulması için yeniay da şart; yani Güneş ve Ay'ın Zodyak izdüşümlerinin aynı derecede olması gerekiyor. Tutulmayı biz izleyemedik. Astrolojik olarak sabit bir burçta olan bu tutulma, yerleşmiş yapıları, kralları ve diktatörleri özellikle yakından etkileyebilir. Tutulmanın daha önce değindiğimiz gibi Ortadoğu'yu yakından etkileyeceği görülüyor. Astrokartografi tekniğine göre Güneş-Ay/Yükselen burç Türkiye'nin Güneydoğu'sundan, Suriye ve Irak'a oradan da Suudi Arabistan üzerine yönelen bir hat çiziyor. Mars/Yükselen Burç hattı ise Ürdün, Filistin ve İsrail'i yakından ilgilendirmekte.
       Sabah saatlerinde, Merkür-Uranüs huzursuz açısı, iletişim ve düşünceleri yeteri açıklıkta anlatamama engelleri getirebilir. Akşam saatlerinde Ay'ın Uranüs'le karşıt açısını görüyoruz. Bu çatışma özellikle duygusal yaşantımıza huzursuzluk, asice davranışlar ve ilişkilerimizi sert ve kopartıcı bir biçimde tetikleyebilecek ögeler katmakta.

20. YÜZYIL ASTROLOJİSİ'NİN KÖKLERİ

       Kimi zaman bağları güçlü bir biçimde vurgulansa da, astroloji sadece psikolojik astroloji (Natal Astroloji) değildir. 19. yüzyıl sonunda filizlenen psikolojinin ardından astroloji kimlik değiştirerek kaderci yaklaşımı terk etmiş, merkezi, insan-evren ilişkisiyle oluşturmuştur. Dane Rudhyar, Alan Leo, Charles Carter bu dönemin astrologlarıdır. Carter daha çok politik astrologdur ama özellikle Rudhyar ve Leo, astrolojinin eski kalıplarından kurtulmasında dikkat çekmişlerdir. Alan Leo karakter kaderimiz derken dikkati kişinin psikolojik temalarına çeker. Rudhyar ise Türkiye'de pek bilinmeyen ama eserleri en çok okunması gereken bir çığır açıcıdır: The Astrology of Personality adlı kitabında, bireysel ve kolektif planda kaderi yeniden sorgular. 1948'de Carter ve Margaret Hone öncülüğünde kurulan Faculty of Astrological Studies, astrolojinin 20. yüzyıldaki önemli dönüş noktalarından bir diğeridir. Bu okul Dr. Liz Greene, Robert Hand, Nicolas Campion gibi birçok verimli öğrenci yetiştirmiştir. Greene'in mitolojiyi astroloji içinde yaratıcı bir biçimde kullandığını görüyoruz. Bu konuya devam edeceğim.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.