SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Uyurken Neden Ağızdan Salya Akar? Ağızdan Su Gelmesinin Sebepleri

Pek çok kişinin yaşadığı rahatsız edici durumlar içerisinde uyurken ağızdan su gelme sorunu öne çıkar. Özellikle kişi uyandığı vakit yastığın ıslak olduğunu fark eder. Peki, uyurken neden ağızdan salya akar? Ağızdan su gelmesinin sebepleri hakkında tüm detayları derledik.

|

Birçok kişinin yaşadığı sorunlar içerisinde ağızdan salya akma problemi gelir. Bu durum genel bir sağlık sorunu şeklinde öne çıkar ve bazı sebepleri bulunur. Bu sebepleri doğrultusunda ise ele alınacak olan birtakım çözüm yöntemleri de yer almaktadır.

 Uyurken Neden Ağızdan Salya Akar?

 Uyurken ağızdan salya akmasının en önemli sebepleri içerisinde burun tıkanıklığı geliyor. Bu durum kişinin ağızdan nefes almasına sebep olmakta ve böylece tükürük akmasına neden olmaktadır. Tabii bununla beraber birçok değişik rahatsızlığın da buna sebep olduğunu söylemek mümkün. Böyle durumlar için mutlaka gerekli çözüm yöntemleri ele alınmalıdır. Özellikle burun tıkanıklığını gidermek için yapılması gereken çözüm yöntemleri konusunda doktora gidilmesi gerekir.

 Ağızdan Su Gelmesinin Sebepleri

 Kişinin uyuduğu esnada ağızdan su gelmesinin birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Ortaya çıkan bu sebeplere bağlı olarak farklı çözüm yöntemlerini ele almak mümkün.

 - Yanlış uyku pozisyonu

 - Özellikle burun tıkanıklığı

 - Alerji

 - Reflü

 - Diş çıkarma

 - Parkinson hastalığı

 - Bazı ilaçların yan etkileri

 - Sinir sistemi bozuklukları

 - Ağız anatomisinde meydana gelmiş olan problemler

 - Kıl kurdu

 Söz konusu bu gibi sorunlar nedeniyle uyurken ağızdan su gelmesi ya da salya akması yaygın şekilde ortaya çıkan problemler içerisinde yer almaktadır. Tabii bu tür sorunlar pek çok kişinin yaşadığı problemler içerisinde yer alıyor. Böylesi sorunlara karşı yüksek bir yastık kullanmak etkili olabilir. Eğer bu pek işe yaramıyor ise o vakit kulak burun boğaz doktoruna giderek gerekli tedavi yöntemlerinin ele alınması büyük öneme sahiptir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.