SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Üzüm nasıl kurutulur?

Üzümün faydaları saymakla bitmiyor. Üzümü evde kurutarak mevsimi olmadığında gönül rahatlığıyla tüketmek ve sağlıklı beslenmek mümkün. Peki mevsimi yaklaşırken evde üzüm nasıl kurutulur? Üzüm kuruturken dikkat edilmesi gerekilen püf noktalar nelerdir?

|

Meyve ve sebzeler sulu besinler oldukları için uzun süre saklanamazlar. Çünkü su mikroorganizmaların yaşaması için elverişli bir ortam sunar ve bu canlılar aracılığıyla meyve-sebzeler bozulabilir. Bu sebeple meyve ve sebzeler kurutularak daha sonrasında tüketilmek üzere saklanır. Ayrıca hacimleri küçüldüğü için taşınmaları kolaylaşır ve doğrudan tüketilmek yerine farklı şekilde kullanılabilir.


Gerekli malzemeler

10 kilo üzüm
15 litre su
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı üzüm kurutma sodası

Üzüm kurutmanın yapılışı

Büyük bir kap veya kazana su, zeytinyağı ve üzüm kurutma sodasını koyduktan sonra malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın.

Üzümleri bu karışıma batırıp çıkararak güneş alan bir alana bez üzerine yayılır. Günde en az 1 kez çevirerek 4-5 gün boyunca kurutun.

Üzümlerin yeterince kuruduğundan emin olduktan sonra hava almayacak şekilde muhafaza edip dilediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.