SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yargıç davadan çekildi

Suikast ihbarları ve ölüm korkusuyla dolu Abdullah Sülük - Gülbahar Ateş davasına hakim bulunamıyor

|

Hollanda'da da vurulan ünlü uyuşturucu kaçakçısı Celal Ateş'in kardeşi Ramazan Ateş'in Çemberlitaş'ta öldürülmesiyle ilgili davaya yargıç bulunamıyor. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Azmi Ulu, suikast ihbarları ve sanıklardan Gülbahar Ateş'in tahliye baskıları nedeniyle davadan çekildi. Yerine görevlendirilen 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Sunusi Öztemur da karara itiraz etti.

Celal Ateş'in öldürülmesinin ardından ailede miras kavgası başladı. Ramazan Ateş'in de bu anlaşmazlığın kurbanı olduğu, cinayeti Akçay'da yakalanan "ölüm makinesi" Abdullah Sülük'ün işlediği, "vur" emrini de Celal Ateş'in eşi Gülbahar Ateş'in verdiği ileri sürüldü. 1.5 yıldır yargılanan sanıkların her duruşmada tahliye istemini reddeden Hakim Ulu suikast ve ölüm tehdidi yağdını belirterek davadan çekilmek istediğini açıkladı

Dilekçe, İstanbul Adliyesi'ne bomba gibi düştü. Talebi kabul eden üst mahkeme ederek Öztemur'u davaya bakmakla görevlendirildi. Ancak davaya bakmak istemediğini belirten Öztemur, çekilme nedenlerinin yasal olmadığını iddia ederek, can güvenliği konusunda "ayrıcalık" yapılamayacağını belirtti. Davaya el koyan İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı "itiraz yetkisinin" bulunmadığı gerekçesiyle Öztemur'u görevlendirdi.









© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.