SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yaza 'peeling’le hazırlanın!

Aromatik yağlarla hazırlanmış peeling ürünleriyle, cildinizi ölü derilerden arındırıp, canlandırabilir ve yazı karşılamaya hazırlanabilirsiniz.

|

Üstelik peeling işlemi, harika bir bronzluğun da garantisi.
Güzel bir vücuda sahip olmanın önemli anahtarlarından biri de güzel ve parlak bir tene sahip olmak. Ne kadar biçimli ve düzgün olursa olsun, sağlıklı teni olmayan bir vücudun bakımlı görünmesi kolay değil. Özellikle de bikiniyle!

Güzel bir vücut tenine sahip olmanın yoluysa tabii ki bakım yapmak. “Peeling” yani vücuttaki ölü derinin atılması için yapılan işlemlerde bakımlı bir vücut teni için atılacak ilk adım. Peeling ile hem ölü derilerin atılmasını sağlayarak cildinizi pürüzsüzleştirebilir hem de kan dolaşımını hızlandırarak daha canlı ve sağlıklı bir görünüm almasını sağlayabilirsiniz. 

Peeling işlemi için, özel banyo malzemelerinden, kozmetik ürünlerinden ve doğal malzemelerden faydalanabilirsiniz. 35 yaş öncesinde cilt kendisini 28 günde bir yenilerken bu süreç zamanla yavaşlıyor. Epidermis tabakasındaki hücreler atılmadan yeni hücre doğmadığı için de cilt zamanla kalın, donuk ve cansız bir hal alabiliyor, yumuşaklığını yitiriyor. Oysa peeling cildin normal fonksiyonlarının devamını sağlıyor. Ölü deri ve kirler atıldıktan sonra cilt daha rahat nefes alıyor, toksinler daha rahat atılıyor ve zamanla ciltteki gözenekler küçülüyor.

Ancak peeling işleminin çok sert ve sık aralıklı olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Ayda iki ya da üç kez peeling yapmak yeterli. Bir de peelingi nemlendirici losyon ya da vücut yağıyla tamamlamak cildinizin nem dengesini korumak için şart. Etkili bir peeling uygulaması için doğal malzemelerden yararlanabilirsiniz. Banyo sırasında yumuşamış cildinize peeling yaparak ölü derilerin atılmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Lif: Lif aslında çok kuru, kaba dokulu bir kabak. Islandığı zaman şişerek yumuşuyor. 
Friksiyon eldiveni: Sert dokulu doğal ya da sentetik malzemelerden yapılan eldivenlerin kullanımı çok pratik.
Sünger: Süngerin bir deniz hayvanın iskeleti olduğunu biliyor muydunuz? Lif ve keselere göre daha yumuşak olduğu için hassas ciltler tarafından bile kullanılabiliyor, tahrişe neden olmuyor.
Kese: Doğal ya da sentetik malzemeler yapılan keselerin özelliği içlerinde sabun koymak için cep şeklinde olmaları...
Vücut fırçaları: Doğal kıllara yapılmış uzun tahta saplı fırçalar özellikle sırt gibi kolay ulaşılamayan bölgeler için çok uygun.
Ponza taşı: Ponza gözenekli volkanik bir taş. Peeling yapan diğer banyo malzemelerine kıyasla daha sert olduğu için sadece topuk, dirsek ve ayakları ovmak için kullanılmalı.

Peeling ürününüzü hazırlayın
Aktarlarda satılan doğal malzemelerle kendi peeling ürününüzü kendiniz yapabilirsiniz. 
Deniz Tuzu: Bir avuç deniz tuzunu ister doğrudan ister yumuşak bir banyo kesesinin içine koyarak vücudunuzu ovmak için kullanabilirsiniz.
Yulaf: Yumuşak bir kumaştan yaptığınız kesenin içine iki avuç yulaf ve 120 gram kıyılmış badem koyarak vücudunuzu ovmak için kullanın.
Lavanta çiçekleri: Kuru lavanta çiçeklerini ve kuru nane yapraklarını yumuşak bir keseye koyarak cildinizi sıkılaştıracak bir karışım hazırlaya-bilirsiniz.

Hem cildinize hem ruhunuza

Kozmetik firmalarının peeling ürünleri, formüllerindeki doğal yağlarla hem cildinize hem de ruhunuza hitap ediyor. Doğal yağlar, aromaterapik özellikleriyle cildinizi arındırırken özelliklerine göre enerji veriyor ya da rahatlatıyor.
Clarins Gommage Relax Corps:
 Sardunya, gül ağacı, biberiye ve nane yağlarından oluşan yüzde yüz doğal bir ürün. Clarins uzmanları aromaterapik özellikleri sayesinde kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacağınızı söylüyor.

Nivea Lotus Peeling:
Lotus çiçeği özleri içeriyor. Hem zihnin hem de vücudun rahatlamasında, gerginlikten kurtulmasında etkili.

Juice Beauty Green Apple Peel:
Tamamen organik meyve sularıyla hazırlanan kozmetik markası Juice Beauty’nin yeşil elmalı peeling ürünü hassas yüz cildi için ideal.

İLK BEN GÖRDÜM

Saçlara 'zeytinyağlı’ koruma
İçeriğindeki zeytinyağı ve rezene özleriyle saçları besleyen Fonex şampuan sayesinde canlı ve yumuşak saçlara sahip olmak çok kolay. İçeriğindeki zeytinyağı özüyle saçları besleyip güçlendiren Fonex, saçlarını yazın, güneşin, denizin zararlı etkilerinden korumak isteyenlere tavsiye edilir!

Üç ürünle komple vücut bakımı
Darphin Hydroform Serisi, selülitli görünümden kurtulmanıza yardımcı olurken vücudunuza bakım da yapıyor. Hydroform Contouring Gel, bitki özleri sayesinde selülit görünümünün giderilmesine yardımcı olurken, Hydroform Firming Cream, vücudun üst bölümünde kullanılıyor.  Hydroform Toning Oil ise özellikle bacak bölgesinde oluşabilecek çatlakların bakımını yapı-yor. Fiyatları 102 ve 117 YTL arasında.

Ayaklarınızı bitki özleriyle rahatlatın
M.Asam FubPflege - Ayak bakım kremi, formülündeki üzüm çekirdeği ekstresi, üzüm çekirdeği yağı, shea yağı, at kestanesi ekstresi, nane ve E vitamini gibi değerli vitamin ve bitkisel özler ile ayaklara yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazandırıyor. Aynı zamanda krem, at kestanesi ekstresiyle, damar deformasyonlarını önleyen ve ödem çözücü etki de gösteriyor. 36 YTL

Yazın renkleri yüzünüzde
Givenchy’nin yeni sezon makyajının en fazla dikkat çeken ürünlerinin başında far paletleri geliyor. Kremsi, pırıltılı ya da mat olmak üzere üç farklı tipte olan farlar yazın en canlı renklerini yüzünüze taşımanıza olanak tanıyor.

Açık havada masaj
Polat Renaissance İstanbul Hotel’de hizmet veren   Sport +’da, isterseniz şehir hayatından uzak tatil tadında bir saat geçirebilir ya da tüm gününüzü yenilenmeye ayırabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için : 0 212 414 18 00 - 1919

Gün boyu mükemmel
Bir Dior yeniliği olan, Dior Bronze Matte Sunshine, cilde hem bakım yapıyor hem de güzelleştiriyor! Normal ve karma ciltler için ideal olan bu pudra gün boyu fazla yağı emen biyosferleri sayesinde parlamayan bir ten sağlıyor. Formülü su geçirmez ve mükemmel kaplama sağlamak için UVA-UVB koruma kalkanına sahip. Fiyatı: 98 YTL

BİRİNİ SEÇİN

Sağlıklı   ve bronz

Sağlıklı bronzluk için iyi bir tercih olan BareMineral Warmth Fondöten içeriğindeki koruma faktörü SPF 15 ile cildi güneş ışınlarına karşı koruyor. Likit veya krem fondötenlerin aksine yumuşak ve kremsi yapısıyla gözenekleri tıkamıyor, kırışıklıklarda birikmiyor; cilde doğal bir ışıltı veriyor. Fiyatı: 82 YTL

Işıltılı ve doğal

Flor Mar Selection Terracotta Pudra, özel formülüyle ciltte doğal ve etkileyici bir görünüm sağlıyor. Özel bir teknolojiyle üretilen, kapatıcı etkisi ve kalıcılık gücü yüksek olan Selection Terracotta Pudra, farklı renkleri ve renk efektleri sayesinde cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Ürün içeriğinde bulunan özel kompleks sayesinde cildi zararlı UV ışınlarına ve dış etkilere karşı koruyor. Fiyatı: 21 YTL

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.