SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yılbaşına özel kabak tatlısı!

Yılbaşında kabak tatlısı yapmak adettendir. İşte kabak tatlısı yapmanın incelikleri...

|

Balkabağının içeriğinde güçlü antioksidan etkileri olan provitamin A bulunur. Provitamin açısından zengin besinler bağışıklık artırıcı etkileri ile öne çıkarlar.

Kabak tatlısında dikkat edilmesi gereken ilk şey olgun bir kabak seçmektir. Kabağın kabuklarını önce keskin bir bıçak ardından soyacak yardımıyla soymalısınız. Kabak tatlısı yaparken 1 kg kabağa 500 gr şeker olacak şekilde ölçmelisiniz. Dilerseniz esmer şeker de kullanabilirsiniz.

Eğer kabakları çok küçük keserseniz pişerken dağılır ve püre haline gelir. Yine çok yüksek ateşte pişirirseniz bir anda suyunu çeker ve yanabilir. Bu nedenle fokurdamaya başladığında altını kısarsanız yavaş yavaş pişecek ve istediğiniz kıvama gelecektir.

Malzemeler:

1 kilo bal kabağı
3 bardak şeker
2 karanfil
Üzerine kaymak ve ceviz

Yapılışı:

Kabakları küp küp doğrayın. Şekeri üzerine döküp karanfili de tencereye atıp kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Sabaha kadar suyunu bırakan kabak tatlısını ertesi gün kendi suyuyla kaynatın. Suyu fazla yok ise kararınca su ekleyebilirsiniz. Kabaklar yumuşadıktan sonra ateşten alın ve soğuyunca kaymak ve cevizle süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.