SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yıldız trafiği hızlandı

Hollywood'da yıldızların parlaması ve sönmesi o kadar hızlandı ki gelenin gideni aratıp aratmadığını bile düşünecek zaman kalmıyor.

|

Son yıllarda Hollywood'da yıldız olmak iyice zorlaştı. Daha doğrusu yıldız olarak kalmak zorlaştı. Cary Grants veya Joan Crawfords dönemlerindeki gibi bir kere yıldızı parlayan hayat boyu öyle kalamıyor. Yeni yüz arayışının büyük hızla devam etmesi ve film endüstrisinin kazanç güdüsü sayesinde bir ay önce kimsenin tanımadığı bir oyuncu anında, ismini duymadan, televizyonda veya gazetede görüntüsüyle karşılaşmadan bir gün bile geçiremeyeceğiniz biri haline geliyor. Ve sonra "hop" o unutuluyor yerine başka biri bulunuyor. Örneğin şu sıralar bizde de Emma adlı filmi gösterimde olan Gwyneth Paltrow Hollywood'un adından en çok söz ettiren oyuncusu. Üç dört ay önce kimsenin tanımadığı Paltrow, ünlü genç aktör Brad Pitt'in sevgilisi olarak dikkatleri üzerine çektikten sonra kariyerinde yükselmeye başladı. Tüm moda evleri onu giydirmek istiyor, tüm dergi editörleri onu kapak yapıyor, film önerileri yağıyor. Bu arada geçen yılın yıldızı Winona Ryder bir tek dergiye bile kapak olamıyor. Hollywood'un en hırslı kaınlarından Demi Moore da şu sırlar kendini terk edilmiş hissedenlerden. Son olarak kocası Bruce Willis ile modacı Donna Karan'ın reklam kampayasında poz veren Demi Moore yine de Gwyneth Patrow'un ezici üstünlüğü altında kalmaktan kurtulamadı. Geçen aylarda gösterilen başrol oynadığı Striptiz adlı filmin başarı kazanamaması da Demi Moore'u düşüşe geçiren etkenlerden biri. Yapımına 40 milyon dolar harcanan film 35 milyon dolar gişe hasılatı yapıp bile kurtaramamıştı. Örnekleri çoğaltmak mümkün; Birkaç sene evvel "Pretty Woman" adlı film ile büyük sükse yapan Julia Roberts da o eski güzel günlerin anısıyla idare etmek durumda. Son filmi "Mary Reilly" 70 milyon dolara malolurken gişe getirisi 56 milyon dolarda kaldı. Aynı şekilde Dirty Dancing ve Ghost filmleriyle kariyerinde iki önemli çıkış yapan Patrick Swayze "Three Wishes" filmiyle bir başarı gösteremedi. Thelma & Louise filminin unutulmaz yldızı Geena Davis kocası Finli aktör - Renny Harlin'in yönettiği sinema tarihinin en büyük olan hayal kırıklıklarından olan "Cutthroat Island" filminde oynamak gibi büyük bir hata yaptı.
Eski yıldızlar böyle didinip dururken yenileri de heyecan ve hevesle yükseklere doğru kanatlanmayı bekliyorlar. Tom Cruise ve Brad Pitt 30 yaşlarında basarken yenilere de yer açılıyor. Yükbelen oyuncuları sayarsak; "Speed" ve "While You Were Sleeping" gibi filmlerle yıldızı parlayan Sandra Bullock, Speed II filmi için 11 milyon dolara anlaştı. Woody Allen'ın yönettiği ve oynadığı "Myghty Aphrodite" filmindeki rolü ile beklenmedik bir Oscar kazanan Mira Sorvino, Quentin Tarantino'nun sevgilisi olarak da yerini sağlamlaştırmış durumda. Robert Rodriguez'in "Gün Batımından Şafağa" adlı filminin yıldızı George Clooney ise hem televizyon dizilerinde hem de Batman'i canlandırdığı filmiyle gözde olmaya devam ediyor. "Trainspotting" filminden tanıdığımız ve "Emma" da da oynayan İngiliz aktör Ewan McGregor Hollywood'da aranılan bir sima olmayı başardı. Oyuncunun yeni gilmi "The Pillow Book" (Tual Bedenler) haftaya sinemalarımızda olacak. Bu arada her daim adından söz ettirebilen vazgeçilmez oyuncuları da unutmamak lazım; Sean Connery, John Travolta, Tom Cruise, Keanu Reeves bunlardan birkaçı.
Peki, Hollywood'da kalıcılık nasıl mümkün olabiliyor? En önemli unsur şanslı olmak. Daha sonra ise fiziksel görünüş ve akıllı seçimler geliyor. Kalıcı olan oyuncuların ortak özelliği kamuoyunun beğenisini kazanan roller almış olmak. 80'lerde Clint Eastwood birkaç komedi filmi çevirip yıllardır saflarına kattığı seyirciyi dehşete düşürmüş. Ve hemen vazgeçmiş. Bakalım Demi Moore ne zaman akıllanacak?


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.