SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Zehirlenmemek için bunları yapın! Tavuk bayat mı taze mi? İşte böyle anlaşılıyor

Tavuk besleyici ve doyurucu bir gıda olduğu kadar lezzetli de bir besin kaynağı. Büyük küçük herkesin severek tükettiği protein kaynağı olan tavuğu yerken çok dikkatli olmak gerekir. Tavuk taze tüketilmesi gereken bir besindir eğer bayatsa zehirleyebilir. ‘Tavuk bayat mı taze mi’ anlamak için bunları mutlaka yapın.

|

Tavuk küçük büyük herkesin severek tükettiği besinlerden bir tanesi. Kızartmasından, sotesine, fırınlanmışından haşlanmışına kadar pek çok yemeği yapılıyor. Vitamin ve mineral kaynağı olan bu besini tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunların başında tavuğun taze tüketilmesi gerekiyor. Bayat tavuk Campylobacter, Salmonella gibi patojenik bakteriler nedeniyle gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Tavuk bayat mı taze mi nasıl anlarız?

RENK, KOKU VE DOKUYA DİKKAT

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre bozuk tavuğu anlamanın bazı yolları şu şekilde.

Renk: Taze tavuğun rengi pembedir. Tavuk bozulmaya başladığında rengi de grileşir. Eğer tavuğunuzun renginde bir solgunlaşma gözlemliyorsanız fazla zaman kaybetmeden hemen pişirip tüketmeye çalışın. Çünkü grileşme aşamasına gelindiğinde artık o tavuk için çok geç demektir.

Koku: Bozulan çiğ tavuğun çok güçlü ekşimsi bir kokusu olur. Eğer çiğ tavuğunuzdan buna benzer herhangi bir koku alıyorsanız tüketmemenizi tavsiye ederiz.

Doku: Son olarak etin dokusunu kontrol etmek gerekir. Çiğ tavuk normalde dışı cilalı gibi hafif kaygan bir yapıya sahiptir. Ancak bu kayganlık arttıysa bu tavuğun bozulmuş olabileceğinin üçüncü işaretidir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.