SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ziem’in ‘Boğaz’ına 240 bin YTL

Sezonun en büyük müzayedesi rekor sayıdaki eserle dün İstanbul Conrad Otel’de yapıldı.

|

Bali Müzayede tarafından düzenlenen Sonbahar Müzayedesi’nde 300 tablo, 463 antika eser aynı anda satışa sunuldu. Birbirinden değerli koleksiyonluk ve müzelik antikalar toplam 5 milyon YTL muhammen bedelle açık artırmaya çıktı.
Hakan Bali yönetimindeki müzayedede, oryantalist ve çağdaş sanatçıların tablolarının yanı sıra, hatlar, fermanlar, Avrupa porselenleri, tuğralı gümüşler, hilye-i şerifler, Osmanlı sedef kakmalı sehpalar, İznik tabakları, bronz heykeller de yer aldı.

Toplam 7 milyon YTL
Müzayedede en yüksek satışı Felix Ziem’in “Boğaz” adlı eseri yaptı. Sanatçının 180 bin muhammen bedelle satışa sunulan tablosu 240 bin YTL’ye alıcı buldu. Müzayedenin en yüksek fiyata satılan diğer tablosu ise 200 bin YTL’ye satılan İbrahim Çallı‘nın “Manolyalar”ıydı. Öte yandan German Fabius Brest’in “İstanbul Sokak”ı 150 bin YTL, Pieur Bardin’in “Ortaköy”ü 125 bin YTL, Otta Pilny’nin “Köle Pazarı” 110 bin YTL’ye satıldı.
Sonbahar Müzayedesi sonunda toplamda 7 milyon YTL’nin üzerinde bir satış elde edildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.