Skorer AIR CANADA DÜŞÜYOR

AIR CANADA DÜŞÜYOR

08.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

AIR CANADA DÜŞÜYOR

AIR CANADA DÜŞÜYOR





40 yaşına merdiven dayamış Michael Jordan, son sezonunda rakiplerinin korkulu rüyası olmayı sürdürürken, çok değil sadece iki yıl önce Majesteleri’nin tahtına veliaht gösterilen Toronto Raptors’ın All - Star forveti Vince Carter, kurtarıcı olarak geldiği Toronto’da neredeyse istenmeyen adam ilan edilmek üzere ve hakkında sürekli takas dedikoduları çıkıyor.

Nereden nereye
En son çıkan dedikodu ise Carter’ın forvet Darius Miles ve Litvanyalı pivot Zydrunas Ilgauskas karşılığında, NBA’in sürgün noktası Cleveland Cavaliers’a takas edileceği yönünde. Oysa iki yıl önce Cleveland değil Miles ve Ilgauskas’ı, tüm takımı teklif etse, hatta üstüne de şehrin anahtarını verse Raptors’ı, Carter’ı vermeye ikna edemezdi. Ama şimdi Raptors yönetimi ciddi ciddi Carter’ın kendilerine uzun vadede ne kadar fayda sağlayabileceğini ve olası takas senaryolarını tartışmaktan kaçınmıyor.
Evet Carter’ın yeteneği tartışılmaz, ancak büyük hedefe, yani NBA şampiyonluğuna ulaşmak için yeteneğin tek başına yetmediği de aşikar. Eğer yetenek benzinse, yürek ve hırs da o yeteneği alevlendirecek ve daha üst seviyelere çıkartacak ateştir. Ve Carter maalesef kariyerinin şu ana kadar ki bölümünde bu ateşe sahip olduğunu kanıtlayamadı. 2000 play - off’larında New York karşısında takımını sırtlaması beklenen adamken, o seri boyunca adeta bir köşeye sindi ve kaçak güreşince takımının 1.turda elenmesine neden oldu. 2001 play - off’unda Philadelphia’ya karşı oynanan Doğu Konferansı yarı finalinde hayati önem taşıyan 7. maçtan birkaç saat önce tüm takım arkadaşları ve teknik heyetin karşı çıkmasına rağmen, North Carolina üniversitesi’ndeki mezuniyet törenine gitti ve maçın başlamasından sadece iki saat önce Philadelphia’ya ulaşabildi. Bir de maçın sonunda son atışı sokamayıp Raptors maçı kaybedince, eleştiri oklarının hedefi oldu. 2001 - 2002 sezonunda dizinden yaşadığı sakatlıklar ve yokluğunda Raptors’ın maçlarının çoğunu kazanması "Bu takımın Vince Carter’a ihtiyacı yok" diyenlerin sayılarının artmasına neden oldu.

Bulutlu bir gelecek
Yine de Carter, Raptors’ın lideriydi ve bu sezonda da en önemli silahları olacaktı. Ancak Carter yine dizindeki kronik sakatlıktan dolayı şu ana kadar sadece 10 maçta oynayabildi ve 19.2 sayı ortalaması tutturdu. En ufak sakatlıkta 4 - 5 maç oynamamasına zaten "kıl kapan" Toronto ahalisi, bir de Carter’ın rehabilitasyon döneminde "rapçi" Nelly’nin konserinde dans ettiğini öğrenince Carter’a tepkileri sert oldu. Carter arayı yumuşatmak için özür dileyeceğine "Benim paramı onlar vermiyor, boş vakitlerimde istediğimi yaparım, kimse karışamaz" deyince medyadaki en sadık Carter destekçilerinden bile homurtular duyuldu. Uzun lafın kısası çanlar Vince "The Prince" Carter için çalıyor ve eğer kısa bir süre içinde toparlanmazsa, bir dönemin Jordan veliahtı kendisini NBA’in harcanmış yetenekler mezarlığında bulabilir.

NBA Merkez Grubu’nda Detroit Pistons, Mehmet Okur’un 16 dakika forma giydiği ve yedi sayı ürettiği maçta Toronto Raptors’ı 82 - 74 yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Mehmet, oynadığı 16 dakika içinde 2 / 4 iki sayı, 1 / 2 üç sayı, ikisi hücum beş ribaund, üç faul, bir top çalma ile oynayıp 7 sayı kaydetti.

Diğer sonuçlar
Cleveland - Milwaukee : 94 - 106
Philadelphia - Indiana : 104 - 105 (U)
Boston - Washington : 95 - 100
Orlando - New York : 103 - 100
Atlanta - New Jersey : 94 - 101
Memphis - New Orleans : 106 - 102
Dallas - Denver : 86 - 71
Chicago - Utah : 113 - 98
Golden State - Miami : 99 - 85

360.000.000: Dolar. NBA, geçtiğimiz hafta 27 Eylül günü 360 milyon dolara yeni bir iş ortaklığına satılan Boston Celtics'in satışını resmen onayladı. Celtics böylece şu anda NBA'in en değerli kulübü olma özelliğini kazanmış oldu.
3.280.000: Dolar. Belki iş güvenliği açısından riskli bir meslek, ama NBA'de coach olmak maddi açıdan hiç de fena değil doğrusu. Bu yılın rakamlarına göre NBA'de bir coachun ortalama yıllık geliri 3.280.000 dolar. NBA'de en çok kazanan coach yılda 7 milyon dolar alan Bucks coachu George Karl iken, en gariban coach ise yılda Clippers'dan sadece 1.25 milyon dolarcık alabilen Alvin Gentry.
349.000: Washington Wizards'ın 2002 Draft'ında 2. turda seçip kontrat imzalattığı, ancak hazırlık maçlarından sonra takımdan kestiği Rod Grizzard, kendisine taahhüt edilen 349.000 doları alamadığı gerekçesiyle Wizards aleyhine dava açtı.
100.000: Indiana Pacers, Madison Square Garden'da ezeli rakibi New York'a 98 - 96 yenilirken, yenilgiye öfkelenen Pacers'ın deli dolu swingman'i Ron Artest, maç bitiminde kendisini soyunma odasına giderken görüntülemeye çalışan MSG Network kameramanı Mike Miner'ın omzundaki 100.000 dolar değerindeki "high definition" kamerayı aldı ve yere fırlatarak "parça pinçik" yaptı. Bu olaydan sonra NBA, Artest'e 3 maç oynamama ve 35.000 dolar para cezası verirken, MSG yönetiminin de kırılan kameranın parasını Artest'ten talep edeceği öğrenildi.
300: San Antonio Spurs, L.A.Clippers'ı deplasmanda 94 - 86 yenerken, Spurs coachu Gregg Popovich de 7 yıllık bai antrenörlük kariyerinin 300.galibiyetine ulaştı.
34: Atlanta'yı deplasmanda 34 sayı farkla 107 - 73 mağlup eden Miami Heat, 14 yıllık kulüp tarihinin en farklı deplasman galibiyetine ulaştı.
20: Sacramento Kings, bu sezon son çeyreğine önde girdiği 20 maçın tamamını kazandı.
14: Portland maçında 14. teknik faulünü alan Boston Celtics'in All - Star forveti Antoine Walker, bu kategoride NBA'in zirvesinde bulunuyor.
11: Zor günler geçiren Toronto Raptors, 11 maçtır galibiyet yüzü görmüyor.
10: Son 10 maçını kazanan Atlantik Grubu lideri New Jersey Nets, tarihinin en iyi 2. galibiyet serisini yaşıyor. En son 17 Aralık 2002'de New York'a boyun eğen Nets'in kulüp rekorunu kırması için arka arkaya 2 maçını daha kazanması lazım.

WASHINGTON WIZARDS
Michael Jordan'ın liderliğinde Doğu Konferansı'nda play - off vizesi için savaşan Washington Wizards, geçen hafta oynadığı 1'i deplasmanda olmak üzere 3 zorlu maçı kazanarak gelecek için büyük bir umut kazandı. 31 Aralık günü Ortabatı Grubu 2.si San Antonio 'yu 105 - 103 yenen Wizards, Jordan'ın Chicago'ya dönüş maçında Bulls'u 107 - 82 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Wizards'ın son kurbanı ise Merkez Grubu'nun zirvesindeki Indiana Pacers oldu. Haftanın en zevkli mücadelesine sahne olan maçta Wizards, Air Jordan'ın 41 sayıl 12 ribaundluk performansıyla Pacers'ı uzatmada 107 - 104 yendi.

MICHAEL JORDAN (WASHINGTON WIZARDS)
Tüm zamanların en iyi oyuncusu Michael Jordan geçtiğimiz haftanın da en iyi oyuncusuydu. Majesteleri haftayı 22.3 sayı 8.0 ribaund 5.3 asist ve 2.25 top çalma ortalamalarıyla noktalarken, Wizards'ın uzatmada 107 - 104 kazandığı maçı adeta tek başına aldı. Jordan, bu maçta sahada bulunduğu 53 dakikada 20'si son çeyrek ve uzatmada olmak üzere 41 sayı atarken 12 ribaund aldı, ayrıca 4 asist yapıp 3'de top çaldı.

AMARE STOUDEMIRE(PHOENIX SUNS)
Phoenix Suns çaylağı Amare Stoudemire, sergilediği oyunla ses getirmeyi sürdürüyor. 2.08'lik power forvet geçen haftayı 15.6 sayı 9.6 ribaund 1 blok ortalamasıyla oynarken, 2 Ocak günü Suns'ın Sixers'ı 96-78 yendiği maçta 20 sayı 11 ribaund 2 blok 2 top çalmalık bir performans ortaya koydu.

Michael Jordan(Washington)
Jamal Mashburn(New Orleans)
Dirk Nowitzki(Dallas)
Karl Malone(Utah)
Kenyon Martin(New Jersey)

Los Angeles Lakers'ın süper guardı Kobe Bryant'ın A.B.D Milli Takımı formasını giymek istediğini açıklaması.

9 Ocak 2003 Perşembe
New Jersey Nets-Sacramento Kings: 2003 NBA Finali'nin bir provası mı? Batı Konferansı'nın zirvesi için Dallas'la çekişen Sacramento Kings, son 10 maçını kazanan New Jersey Nets ile deplasmanda karşılaşacak.

"Bence Toronto Raptors, Vince Carter'dan bir an önce kurtulsa iyi olur, çünkü onlar Carter olmadan da iyi bir takım. Vince Carter şöhrete düşkün olan ancak bu şöhreti haketmek için en ufak bir çaba sarfetmeyen bir oyuncu." Geçen yıl Toronto Raptors forması giyen Kings forveti Keon Clark, eski takım arkadaşı Vince Carter için açtı ağzını yumdu gözünü.